Moj profil

Sirup od višanja...

66

..za razvodnjavanje.Višnje ne trebate čistiti od koštica niti ih morate gnječiti.Brzo i jednostavno,onako kako sam radila....A okus?Neee,neću vam pričati još jednu "bajku" o Snjeguljici i 77 višanja::D..uvjerite se sami ukoliko isprobate.

..za razvodnjavanje.Višnje ne trebate čistiti od koštica niti ih morate gnječiti.Brzo i jednostavno,onako kako sam radila....A okus?Neee,neću vam pričati još jednu "bajku" o Snjeguljici i 77 višanja::D..uvjerite se sami ukoliko isprobate.

Sastojci

2,5-3 kg višanja
4l vode

Priprema

1.

Višnje operite i stavite u veći lonac jer ih treba kuhati sa  vodom(4l) oko 15-20 min.Ostavite preko noći poklopljeno.

2.

Procijedite sok od višanja,šećer promiješajte sa limuntusom te uspite u sok.Stavite na vatru i kuhajte oko 20-  30 min.

3.

Sirup ulijte u čiste sterilizirane i tople boce te začepite.Boce možete pasterizirati minimum 5 min(računa se od početka vrenja)u većem loncu kojem na dno treba staviti čistu kuhinjsu krpu ,poslagati boce koje se ne smiju dodirivati te uliti mlaku vodu koja doseže ispod čepova oko 3 cm.  ili pasterizirati u peći.

Nakon pasterizacije boce prekriti velikim ručnikom ili dekom da se postepeno hlade.

Nakon hlađenja čuvati na hladnom mjestu.

4.

PROČITATI PRIJE PRIPREME:

# Ukoliko želite smanjiti šećer,sirup kuhajte duže,ali tad morate i duže  pasterizirati ukoliko ne mislite odmah sve popiti.

# Bude li vam se sok činio presladak(na ovu količinu nije bar meni i svima koji su ga probali,slobodno dodajte kesicu limuntusa više...kesica od 20g.

# Višnje nisam mjerila,variralo je sigurno između 2,5kg-3 kg..ako dodate i više neće štetiti.

# Ova stavka može zvučati smiješno,ali sok ima mnogo bolji okus nakon odstajanja nekoliko dana.

# Što sa višnjama poslije cijeđenja?Vama prepuštam mašti na volju..želite li skuhati džem(uz dodatak šećera, ali ih je tad potrebno očistiti ili ih spremite u staklenke za neki kolač,recimo-Snjeguljicu i 77 višanja...hoćete li ih pojesti ili..izbor je na vama.

# I zadnja stavka ...hm... znam da ćete postavljati pitanja-koliko litri sirupa sam dobila)::D Da sam odmah napisala recept znala bi točno.Nakon što sam razdijelila i što se popilo,na zadnjoj boci se sjetila i napisati recept::D...oko 6l.

  • Sok(5)
  • Višnje(3)
  • Sok-visnja(1)
  • Sokovi(1)
  • Sirup(1)
  • Sirup-od-visanja(1)

15

Radila sam jucer🙂🙂 recept je super jednostavan 🙂 Radila sam sam sa oko 5,5 kg tresanja samo sam smanjila količinu šecera, jer nisu toliko kisele 🙂 Jedva cekamo da probamo :)))) Dobila sam oko 8 l soka :))

Recept je odličan. Napravila sam 2,5 recepta i dobila 14 l soka. Jedino sam ja na svaki recept dodala 30 dag šećera više jer su višnje ove godine baš jako kisele. 🤗

Divota mila ♥

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)