Moj profil

Sladoled sa breskvama

38

brzo i ukusno

brzo i ukusno

Sastojci

200 ml jogurta
200 gr šećera
1 kašika votke

Priprema

1.

Operite breskve, isecite ih na četvrtine i stavite ih u blender. Izblendirajte ih u jednoličnu masu.

2.

Dodajte šećer, votku, jogurt i na kraju slatku pavlaku, koje ste pre same upotrebe izvadili iz frižidera i sve dobro izblendirajte.

3.

Ako imate aparat za sladoled, prebacite smesu u aparat i za 30 minuta imate gotov sladoled.

4.

A ako ne, prebacite smesu u plastičnu posudu, sve stavite u zamrzivač i posle 30 minuta izvadite posudu i promešajte smesu. Tako uradite još najmanje dva puta.

  • Sladoled(5)
  • Icecremic(1)
  • Isprobati-slatko(1)
  • Poslastica(1)
  • Ice(1)
  • BRESKVE(1)

4

Juče sam prvi put izvadila sladoled iz zamrzivača posle pravljenja i posle 20-tak minuta na sobnoj temperaturi (jer je ovde jako toplo) bio je kremast kao i kada sam ga napravila. I sama sam se iznenadila.

chiara98 sada si me zainteresovala za taj sladoled od breskvinog lišća!!!  Sećam se soka od lista višnje, pa mi i ovaj sladoled dobro zvuči.

fino,👋.

radila sam sladoled od breskvinog lišća - divan je i mk me još uvijek pita kad ću ga opet raditi, tako da znam da je i ovaj jako dobar iako se stvrdne zbog većeg udjela vode iz voća, zato, draga Ecume, dodaj alkohol kad radiš sladoled (točno određena količina šećera i alkohola - votka, rum, obična rakija sprečava stvaranje leda i kristalića) i sladoled će ti brzo na sobnoj temperaturi postati kremast. njam. svim coolkuharicama šaljem ❤️ (nemam smajlića)...

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)