Moj profil

SLASTIČARSKA LIMUNADA

38

Recept je dobiven od jednog slastičara. I sam pogled na hladnu, orošenu limunadu u slastičarni u uvim vrućinama mami.

Recept je dobiven od jednog slastičara. I sam pogled na hladnu, orošenu limunadu u slastičarni u uvim vrućinama mami.

Sastojci

5 l vode
10 dkg limunove kiseline
1-2 limuna
1 bočica žutog ekstrakta od limuna

Priprema

1.

U posudu natočite što hladniju vodu (da limunadu što prije možemo piti), dodajte sve ostalo navedeno i miješajte dok se šećer istopi. Ulijte u boce i stavite u hladnjak.

  • Limunada(3)
  • NAPITCI(1)
  • Sokici(1)
  • Cokic(1)

11

10 l. Vode, 5 kesica limuntusa, 1 zuti extrat, iscedjena dva limuna i 1 kg secera, sve dobro izmesati, koru od limuna ostaviti u vodi i obavezno da odstoji 24 h., izvaditi koru, naliti u boce i koristiti, ko zeli moze dodati jos secera ili limuntusa, ja volim jacu limunadu i uvek dodam.

Moram se sloziti sa Arabellom. Pravila sam limunadu bez extrakta limuna, ispala mi je prekisala i sa isuvise vjestackog okusa. Pa sam prolila pola pa dodala vode i jos secera, pa opet prolila pola, dodala vode i secera, pa opet prolila.... na kraju bacila. Pa kad sam skupila snage, pocela citati druge recepte, gdje ide samo jedna kasicica limuntosa/limunske kiseline, na 5 litara...  

Dobro si stavila 10 dkg kiseline, ali ako nisi stavila šećer 1 kg koji sam ja zaboravila u receptu, pa sad možeš vidjeti u komentarima, onda ti je sigurno prekisela. I namjerno sam napisala žuti mali extrakt jer ima i bezbojni koja je bočica tri puta većag sadržaja. Dakle moglo bi ti biti prekiselo od extrakta, ako si stavila šećer , ali i veliku (bezbojnu) bočicu extrakta. Treba ona mala kvadratnog oblika kao što ima za kuopiti rum i slični.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)