Moj profil

Štrudla od mrkve...jabuke...bundeve

36
Štrudla od mrkve...jabuke...bundeve

Za oni koji vole kolače od mrkve ili bundeve ..zanimljiva je i sa bundevom kao i sa mrkvom, ali i u kombinaciji sa jabukama..odličan spoj u štrudli...ovdje ima i "VIDEO URADAK  za  RAZVIJANJE KORA"  link  kako uraditi  kore domače za štrudlu, pitu, savijaču..

Za oni koji vole kolače od mrkve ili bundeve ..zanimljiva je i sa bundevom kao i sa mrkvom, ali i u kombinaciji sa jabukama..odličan spoj u štrudli...ovdje ima i "VIDEO URADAK  za  RAZVIJANJE KORA"  link  kako uraditi  kore domače za štrudlu, pitu, savijaču..

Sastojci

za štrudlu od mrkve ili (bundeve)
60 dag tankog tijesta za štrudlu ili savijaču pitu
60 dag mrkve naribane ili bundeve
10 dag šečera
10 dag šečera
5 dag mrvica
5 dag oraha (može i bez)
1 vanilin šečer
1/2 vrećice cimeta
ulje ili maslac rastopljeni
šečer u prahu za posipanje (po želji)
za štrudlu od jabuka
15-20 dag šećera
5 dag narezanih ili mljevenih oraha
5 dag mrvica
1/2 vrećice cimeta
ulje ili maslac rastopljeni
šečer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema

1.

POSTUPAK IZRADE TJESTA i to na maloj radnoj površini,  *** Ovdje pogledajte  VIDEO  kako razvući  tanke kore za  štrudlu, štrudln, savijaču, pitu , ličku masnicu ili tanko vučeno tijesto ****...jer nemam puno mjesta u kuhinji, pa sam si prilagodila izradu u više loptica… na malo radne površine iako se sve to može raditi sa jednom većom loptom od tjesta i na pobrašnjenom stolnjaku s dalnovima vrtiti u krug i razvlačiti u onako veliki po cjelom stolu.

Postupak izrade tjesta pogledaj tu gore u slici opisano korak po korak kolaž slika izrade tjesta tankog kao i receptu ovdje
a evo i video kako mjesiti i nastavak videa 2 dio izrade i 3 dio nastavak izrade tjesta i završetak izrade

  Ali mogu i gotove kore za štrudlu (savijaču, pitu).., ili napraviti domaće tijesto za štrudlu vidi ovdje kako se rade   RECEPT UZ VIDEO   ličke masnice..kako razvući kore ili na ovom kolažu (slika ljevo) se vidi postupak... Evo i VIDEO uradak štrudle od sira

Gotove kore su isto dobre...samo svaku treba poškropiti mješavinom maslaca i ulja i malo mlake vode i pošečeriti da omekšaju.

Onda upotrijepirte  dvije kore za  svako savijanje  štrudle..

2.

Mrkvu  očisitite, operite i naribajte na sitnom ribežu (ili u multipraktiku  sa nastavkom za mrkve)..Prvu koru poprskjte  mlakom vodom i uljem ( dok su domaće razvijene kore su več dovoljno nauljene), pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, pospite mrvicama, stavite nadjev od naribane mrkve tako da njime  budu prekrivene 2/3 tijesta, posuti grožđicama (cvebama), cimetom, šečerom i vanilin šečerom, poprskajte uljem i savijte kao roladu u savijaču.. Stavite u nauljeni lim od pećnice. Tako napravite 4-5 savijača (vidi na kolažu), premažite uljem, pa stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na180°-200°C  cca do  40 minuta ovisi i o pećnici  cca 40 minuta . Pećenu štrudlu (savijaču ili pitu prekrijte mokrom čistom kuhinjskom krpom  5-10 minuta i nakon 30 minuta  pošečerite sa šečerom u prahu po želji...ako ne volite ne morate..   (Ja ne šečerim)..

3.

Štrudla od jabuka i mrkve:

Stavite sve kao i pod točkom 2 samo još dodajte jabuke po izribanoj mrkvi sa svim  navedenim dodacima..

.

4.

 Štrudla od jabuke:

Ako su kore gotoove  onda kao i kod mrkve gore (t.2. po dvije kore i svaku poprskati, nauljiti).. Jabuke oprati, ogulitii izribati na ribežu ili u multipraktiku sa nastavkom za jabuke. Na nauljenu tj. poprskanu koru staviti(Kod domaćih ne treba samo kod gotovih) mrvice na koru pa nadjev od jabuka tako da 2/3 kore budu prekrivene, pospite cimetom obilato ako ga volite šečerom , narezanim i mljevenim orasima i grožđicama. Savijte i stavite peći  i isto postupite kad je pećeno kao gore kod štrudle od mrkve.

Poslužite s umakom od vanilije,,naime tako u Austriji poslužuju štrudlu od jabuke uz vanilija umak..ovdje je link 

kod Germknedle-Germknödel

5.

Kada radim štrudlu (savijaču, pitu)  onda napravim 4-5  kom, kao ovdje na slici.. jednu sam napravila sa mrkvom, jednu u kombinaciji sa mrkvom i jabukama, a ostale dvije  sa jabukama..

Kupovne kore  treba poprskati i nauljiti, dok domaće ne treba..

Posluživanje

Savjet:  Posve mladu mrkvu ne treba strugati. Dovoljno ju je samo dobro iščetkati pod mlazom hladne vode...

  • Strudla-mrkva-jabuka(1)
  • Strudla-mrkva(1)
  • Štrudla(1)
  • Poslastica(1)
  • Mrkva(1)
  • Orasi(1)
  • Štrudle(1)
  • Pita-san(1)
  • Pite(1)

15

Još jedna fina štrudla, odlični sastojci.😁

Hvala punooo...❤️🙂 

super je! 🙂

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Madjarske bozicne strudlice
Inka56

Madjarske bozicne strudlice