Moj profil

Štrukli

52
Štrukli

Nama su prekrasni i uvijek odlično prihvaćeni. Ovako me mama naučila.

Nama su prekrasni i uvijek odlično prihvaćeni. Ovako me mama naučila.

Sastojci

Tijesto
glatko brašno (obvezno mora biti glatko)
toplo mlijeko
Nadjev
500 g kiselog vrhnja (30% mm)
Ostalo
1 kiselo vrhnje za premaz ili
jestivo ulje za premaz

Priprema

1.
  1. Tijesto:
  2. Izmiješati glatko brašno (obvezno mora biti glatko) sa toplom vodom, toplim mlijekom, uljem i solju.Omjeri vode, mlijeka i ulja su sljedeći: vode mora biti najviše u odnosu na mlijeko i ulje. Mlijeka malo manje, a ulja najmanje. U količinama ne možete pogriješiti. Ovisno koju veličinu tijesta želite toliko dodate. Ni meni nije bilo super od prve. Ali nakon dva, tri puta već je lakše.
2.
  1. Tijesto ostaviti da stoji minimalno dva sata u dubokom tanjuru u kojeg ste nalili ulja. Cijelo tijesto premažite uljem - onako ga fino okrećite da se cijelo natopi. Poklopite drugim dubokim tanjurom.Ja napravim večer prije te ostavim tijesto u hladnjaku preko noći.
3.
  1. Na sredinu stola gdje ćete razvući tijesto staviti malo brašna na koje stavite tijesto, malo ga razvučete valjkom za tijesto i premažete uljem. Ostaviti stajati cca 5 minuta.
4.
  1. Razvući tijesto. Počinjete od sredite prema rubu. Tamo gdje vam pukne tijesto samo pokrpajte sa tijestom sa ruba.
5.
  1. Pleh u kojem pečem namažem sa svinjskom masti, a štrukle prije pečenja premažem sa jednim kiselim vrhnjem, a možete ih premazati i samo sa uljem (onda se dobije onako fina hrskava korica).
  • Štrukli(4)
  • Piesstr(1)
  • Sir(1)
  • Pite(1)

9

👋

uh, pravi domaći 😵!

Hvala vam. Trebalo je vremena za usavršit ih, ali sad je sve lako. Iskreno, meni su najbolji ako se samo premažu uljem i ispeku, ali moj dragi mužić to ne voli tako. Da, jaje je isto odlično u kiselom vrhnju za premaz.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Još recepata za ovo jelo

Rupičasta pita sa sirom
gagaherc

Rupičasta pita sa sirom