Moj profil

Svedska gorcica - Sweden bitter - univerzalni lek

137

Lek za sve bolesti - eliksir zdravlja, cija je receptura pronadjena u beleskama nakon smrti svedskog lekara dr Samsta, koji je, po predanju, umro u 104.godini od pada sa konja, a ciji su roditelji i praroditelji doziveli duboku starost zahvaljujuci eliksiru koji je bio pordicna tradicija. Promovisala ga je austrijska travarka Marija Treben, autorka cuvene knige "Zdravlje iz Bozje apoteke". Mesavina trava od kojih se spravlja domaci Svedenbiter se kupuje u apotekama, a moze se i napraviti od sastojaka koje uglavnom sadrzi ovaj eliksir i koje cu ovde nabrojati, ali je moja prvobitna namera da skrenem paznju na Svedenbiter jer je veoma mocan prilikom lecenja toliko bolesti da ih je ovde nemoguce nabrojati ali i kao preventiva za sve bolesti, prva pomoc kod svakodnevnih povreda i tegoba, za ciscenje organizma, protiv umora, protiv starenja organizma... Jednostavno - lek za sve.

Lek za sve bolesti - eliksir zdravlja, cija je receptura pronadjena u beleskama nakon smrti svedskog lekara dr Samsta, koji je, po predanju, umro u 104.godini od pada sa konja, a ciji su roditelji i praroditelji doziveli duboku starost zahvaljujuci eliksiru koji je bio pordicna tradicija. Promovisala ga je austrijska travarka Marija Treben, autorka cuvene knige "Zdravlje iz Bozje apoteke". Mesavina trava od kojih se spravlja domaci Svedenbiter se kupuje u apotekama, a moze se i napraviti od sastojaka koje uglavnom sadrzi ovaj eliksir i koje cu ovde nabrojati, ali je moja prvobitna namera da skrenem paznju na Svedenbiter jer je veoma mocan prilikom lecenja toliko bolesti da ih je ovde nemoguce nabrojati ali i kao preventiva za sve bolesti, prva pomoc kod svakodnevnih povreda i tegoba, za ciscenje organizma, protiv umora, protiv starenja organizma... Jednostavno - lek za sve.

Sastojci

10 gr Aloja (listovi)
5 gr Smola od jele
0,2 gr Safran (tuckovi) ili perunika (koren)
10 gr Bagrem (cvetovi)
10 gr Lovor (list) ili cimet
10 gr Troskavica ili koren rabarbare
10 gr Lincura (koren)
10 gr Beli jasen (lisce)
10 gr Kleka (drobljene bobice)
4 gr Morac ili anis
5 gr Vilino sito (Carlina acaulis)
10 gr Andjelika (koren)
I jos
1,5 l vodke ili kvalitetne lozovace

Priprema

1.

Ovu mešavinu staviti u flašu od 2 litra sa širokim grlićem. Dodati 1,5 litar votke jačine 40% ili dobru domacu rakiju (cistu komovicu) jacine 38-40% alkohola i zatvoriti. Flašu ostaviti da odstoji na suncu (leti), ili u toploj sobi (zimi), 14 dana (meni je stajalo na radijatoru). Svakog dana treba promućkati. Petnaestog dana procediti sadržaj flaše, a dobijenu tinkturu čuvati u dobro zatvorenim, staklenim flašama, na hladnom mestu jer što duže stoji sve je bolji efekat. Tako pripremljen švedenbiter možemo čuvati po nekoliko godina. Ukoliko se koristi kao obloga važno je da se naglasi da ako se češće koristi, kako se koža ne bi osula ili se pojavio svrab, potrebno je tretirano mesto namazati nevenovom mašću ili svinjskom mašću ili naneti dečiji puder.

Posluživanje

Način upotrebe:

Iz knjige Marije Treben: "Zdravlje iz Božje apoteke":


Unutrašnja:

Za sprečavanje bolesti (preventiva) uzima se ujutro i naveče po jedna kafena kašičica razblazena u malo caja ili vode a kod kancerogenih i drugih tezih bolesti po 1 jelovna kašika razblažena u 1.8l čaja bilo kog i to uzimati pre jela i tako ponoviti za svaki obrok, tj. 3 puta.

Oblozi iz mešavine švedskog bilja:

Uzimajući u obzir bolno mesto, uzmemo veći ili manji komadić vate ili krpu koju namočimo švedskom grenčicom i položimo na lečeno mesto koje smo pre toga namazali svinjskom mašću ili mašću od nevena. Preko toga stavimo plastičnu foliju da se ne umažemo rublje. Nakon toga povežemo krpom ili zavijemo zavojem. Oblog pustimo da deluje dva do četiri sata, u zavisnosi od bolesti. Ako pacijent izdrži, slobodno pustimo oblog i preko noći. Nakon odstranjenja obloga, kožu napuderišemo. Ako bi se kod osetljivih osoba uprkos tome pojavile kožne upale ili crvenilo, trebalo bi obloge držati kraće vreme ili ih za potrebno vreme potpuno odstraniti.

Osobe koje su alergične neka odstrane foliju i upotrebljavaju samo krpu. Nikako ne smemo zaboraviti na mazanje kože! Ako bi se pojavio svrab, trebalo bi da se namažemo mašću od nevena.

NAPOMENA:

Eliksir se koristi po potrebi, nikako stalno!

Tonik se pije 7 ili 14 dana pa da se pravi pauza od nedelju dve, iz zdravstvenih razloga, jer svaki preparat ma koliko bio dobar, suštinski ozbiljno utiče na vaš prirodni metabolizam i imunitet.

Švedenbiter vam može pomoći kod:

raznih upala zglobova, bolova bubrega, žuči, kod ožiljaka čak i onih starih, glavobolje, bolova sinusa, gripa, prehlade, šuljeva, zujanja u ušima, deformiteta eksremiteta, ujeda insekata... jednostavnije je reći  nema bolesti koju ne leči. Švedenbiter se koristi za spoljašnju i za unutrašnju upotrebu. Kod problema sa ušima koristi se kao spoljna obloga oko ušne školjke ali se može i na prst uneti u unutrašnjost uha. Kod ujeda insekata koristi se tako što se nanese na mesto gde je ujed, to važi i kod ujeda ose i stršljena. Ako vas boli bubreg ili žuč u pravcu bolnog mesta staviti oblogu na gazu ili vatu, bol će prestati. Kod glavobolje takođe je dovoljno naneti na glavu spolja. Kod kijavice i gripa dovoljno je samo pomirisati švedenbiter i nos će vam postati prohodan a vi ćete se osećati bolje. Možete ga koristiti kod mučnina, proliva, gastritisa, bolesti jetre, kancerogenih bolesti, problema sa venama bilo koje vrste, može se koristiti čak i ako postoji zabrana korišćenja alkohola. Koristi se kod mladeža, kurjeg oka, hemoroida i bilo kakvih promena na koži. Takođe se može koristiti kod bilo kakvih  crevnih krvarenja, Jednom rečju koristi se u svakoj situaciji. Možete ga povremeno koristiti I kao meru preventive kako bi sprečili pojavu bilo koje bolesti a posebno u zimskim periodima kako bi sprečili kijavicu i grip. Koritite ga I kada osećate hronični umor jer ćete nakon uzimanja švedenbitera osetiti kako vam je organizam pun elana.

Prilazem jos korisnih informacija iz prakse:

- ubrzava zarastanje rana i smanjivanje ožiljka

- podstiče apetit i rad creva – brzo se ogladni nakon uzimanja eliksira i ubrzava pražnjenje creva, što nekada zna da bude problematično ako ga često pijete u toku dana, jer imate više stolica, što vas iscrpljuje i gubite minerale

- snažan je diuretik, nakon konzumacije sledi vam toalet u svakom slučaju. Neki fanatični alternativci bi rekli da je to odlično jer vas detoksinira, medjutim to znači da može i da vam optereti bubrege ako ga često uzimate i istera kalijum iz organizma

- ubrzava metabolizam, deluje kao biostimulator untrašnjih organa. Obratite pažnju na to ako imate kancer, ciste ili visok krvni pritisak, jer može da pogorša stanje

- razredjuje krv i poboljšava prokrvljenost što može biti korisno kod reuma i slabe prokrvljenosti kapilara. Specifično stanje kod dužeg korišćenja Švedenbitera je da vam se svojstvo krvi menja, ona postaje svetlija i fluidinija. Na primer, kada se posečete, krv će vam zbog toga duže teći, zbog čega ne smete da pijete eliksir pre operacija, u trudnoći i ako ste hemofiličar. Krasta koja vam se stvori na rani je svetlo crvena, nije klasično braon boje, i glatka je, nije hrapava. 

- obloge od Švedenbitera greju i ubrzavaju oporavak upalnih ili udarenih mesta. Kod išijasa mnogo brže umiruje bol i leči upalu nerava od bilo koje farmaceutske kreme (izuzuzev inekcije protiv bolova).

- kod upale grla, u početnoj fazi nekoliko kapi Švedske grančice na samo grlo vrlo često (ali ne baš i uvek) smiruje upalu.

- rešava vas zatvora, nekada i na spektakularan način, tako da budite oprezni oko porcije eliksira koji uzimate, zna da vas iznenadi više nego sok od šljiva.

Kao posledica i svojstvo eliksira da svojom gorčinom tonizira unutrašnje organe i da razredjuje krv, sigurno je da može pomoći mnogima u različitim vidovima bolesti, pa i ponekad da napravi čudo. Mišljenja smo da eliksir ne treba piti stalno, jer kao što rekoh svojim diuretičnim svojstvima izbacuje pored otrova iz vašeg organizma i gomilu potrebnih supstanci i minerala, što može dovesti do slabosti organizma i nekih organa, pa u tom smislu valja biti oprezan.

Takodje, u svakom slučaju pre unutrašnje upotrebe Švedske grančice se treba obavezno posavetovati sa lekarom, da ne bi sebi naneli nepopravljivu zdravstvenu štetu. Švedenbiter svakako nije za decu, trudnice i dojilje, za bubrežne bolesnike, za bolesnike sa problemima jetre, hemofiličare, itd.


Iz "Starog rukopisa" dr Samsta:

Prepis o lekovitim dejstvima Švedske gorčice:

1. Ako ih više puta udišemo ili pomirišemo, ovlažimo teme glave, na glavu stavimo navlaženu krpu, nestaju bolovi i vrtoglavica, osvežavaju pamćenje i mozak.

2. Pomažu kod mutnih očiju, smanjuju crvenilo i bolove. Pomažu čak i kod upaljenih, mutnih i zalivenih očiju. Nestaju takođe pege i siva mrena, ako pravovremeno navlažimo uglove očiju ili stavimo namočenu krpu na zatvorene oči.

3. Izleče boginjavost i različite izrastke, takođe kraste u nosu i bilo gde na telu, ako ih više puta dobro navlažimo.

4. Kod zubobolje dodamo jednu kašiku kapljica u malo vode, te tu rastopinu zadržimo nekoliko trenutaka u ustima ili bolni zub namočimo ovlaženom krpom. Bol prestaje i dalje gnojenje s vremenom takođe.

5. Mehuriće na jeziku ili druge povrede, često vlažimo a kapljicama i ozdravljenje će biti brzo.

6 Ako imamo upaljeno ili ranjeno grlo, toliko da hranu i piće teško gutamo, uzmemo kapljice ujutru, u podne i naveče, te ih lagano gutamo.

7. Ako imamo grčeve u želucu, uzmemo kod napada jednu kašiku kapljica.

8. Kod kolika uzmemo tri pune kašike kapljica lagano jednu za drugom i uskoro ćemo osetiti olakšanje.

9. Kapljice nam u telu rasteraju vetrove, rasteraju sve želučane teškoće i teškoće creva i pomažu kod zatvora creva.

10. Odlično su sredstvo za želudac, kada taj slabo probavlja i ne zadržava hranu.

11. Pomažu kod bolova žuči. Ujutru i naveče uzmemo punu kašiku kapljica, preko noći stavimo obloge s kapljcama i bolovi nestaju.

12. Kod zadržavanja vode u raznim delovima tela, šest nedelja za redom uzimamo ujutro i naveče po jednu kašiku kapljica u belom vinu.

13. Kod bolova i šuma u ušima s kapljicama navlažimo komadić vate i stavimo ga u uho. Jako dobro pomažu i ponekad vraćaju izgubljeni sluh.

14. Ako žena ima bolove u materici, tri dana uzastopno joj ujutru dajemo kašiku kapljica u crvenom vinu, nakon toga pola sata šetnje, sledi doručak bez mleka. Kapljice ne uzimamo s mlekom niti na mleko.

15. U zadnjih 14 dana trudnoće uzmite ujutro i naveče i po jednu kašiku kapljica, što će ublažiti i ubrzati porođaj. Rodilji dajemo svakih dva sata malu kašiku grenčice, toliko dugo da lakše i bez bolova izađe posteljica.
16. Ako se posle porođaja kod dojenja pojave upale, one će nakon vlažnih obloga iz grenčice brzo nestati.

17. Deci pospešuju izbijanje vodenih kozica. Deci dajemo kapljice u zavisnosti od starosti, razređene s vodom. Kad se kozice počnu sušiti, češče ih navlažimo s kapljicama i ožiljci neće ostati.

18. Deci i odraslima isteraju gliste, čak i trakavicu. Deci ih dajemo u zavisnosti od starosti. Na pupak pričvrstimo navlaženu krpu i brinemo da bude uvek vlažna.

19. Kod žutice će sve teškoće brzo nestati ako uzimamo tri puta dnevno po jednu kašiku kapljica, a na otečenu jetru stavljamo obloge.

20. Leče sve hemoroide, leče bubrege, pomažu kod umišljenih bolesnika bez dodatnih kura, oslobode vas depresija i melanholije i pospešuju i metabolizam.

21. Takođe leči i unutrašnje hemoroide, ako ih na početku češće ovlažimo i popijemo švedsku grenčicu, posebno pre spavanja, na spoljnoj strani treba položiti navlažen komad vate. Suvišnu krv potisne u opticaj i smanji osećaj pečenja.

22. Ako čovek leži u nesvesti, po potrebi mu otvorimo usta, ulijemo kašiku kapljica i bolesnik će doći k sebi.

23. To sredstvo ako ga popijemo odstrani i bolove kod tihe padavice (grčevi). Grčevi će brzo nestati.

24. Kod plućne tuberkuloze uzimamo kapljice ujutro na prazan želudac. Kura nek traje šest nedelja

25. Ako je ženi izostao mesečni ciklus ili ako je preobilan, uzima kapljice tri dana i to ponovi dvadeset puta. Kapljice uspostave pravilnu ravnotežu.

26. To sredstvo pomaže i kod belog pranja.

27. Ako ga muči padavica (epilepsija), kapljce mu se moraju dati odmah. Bolesnik neka potom uzima samo taj lek, jer okrepljuje napadnuti živčani sastav kao i telo i čuva nas pred svim bolestima.

28. Leče oduzetost, odstranjuju vrtoglavicu i slabost.

29. Leče takođe vodene kozice i šen.

30. Ako čovek ima groznicu, vruću ili hladnu, i potpuno je slab, damo mu jednu kašiku kapljica i bolesnik će ubrzo doći k sebi, ako nije telo opteretio drugim sredstvima. Puls će postati normalan. Ako je groznica bila i previsoka, bolesnik će se osećati bolje.

31. Kapljice leče takođe i rak, stare vodene kozice i bradavice, kao i ispucale ruke. Ako je rana stara i gnojna ili ako ima izraslina, sve dobro isperemo belim vinom i pokrijemo krpom omočenom kapljicama. Odstrane čireve, bolove i izrasline i rana počinje da zaceljuje.
32. Bez opasnosti zaceljuju sve rane, posekotine i ogrebotine, ako ih češće navlažimo s kapljicama. Uzmemo krpu, namočimo je u kapljice i njom prekrijemo rane. Kroz kratko vreme bol nestane, spreče nastanak infekcije i gnojenja, leče takođe stare prostrelne rane. Ako su u tkivu rupe, nalijemo kapljice u ranu, koju pre toga nije obavezno očistiti. Redovnim stavljanjem obloga, doći će do ozdravljenja u kratkom vremenu.

33. Odsrtranjuje sve ogrebotine, iako su stare, i zastarele otvorene rane, ako ih namočimo 40 puta. Posle rana koje izlečimo tim kapljicama, ne ostaju ožiljci.
34. Do kraja leče i sve fistule, iako se čine neizlečive. Povreda može biti neograničeno stara.
35. Leče sve povrede zbog opekotina koje su nastale zbog vatre, vrele vode ili masti ako povređeno mesto istajno mažemo s kapljicama. Ne nastaju plikovi, oduzimaju vrelinu i gnojni mehuri u potpunosti nestaju.

36. Odstranjuju kvrge i pege, koje su nastale zbog različitih udaraca.

37. Ako čovek nema apetita, kapljice mu vrate izgubljen čulo ukusa.

38. Kod teške slabokrvnosti, kapljice vrate izgubljenu boju ako ih jedno vreme uzimamo svako jutro. Čiste krv i stvaraju novu i pospešuju krvotok.

39. Reumatski bolovi u zglobovima nestaju ako kapljice uzimamo ujutro i naveče i ako na bolno mesto polažemo krpu ovlaženu kapljicama.

40. Leče ozebline na rukama i stopalima ako su i otvorene rane. Ako je moguće, što češće stavljamo ovlaženu krpu, posebno preko noći.

41. Na kurje oči položimo kapljicama omočen komadić vate i brinemo da je vata na bolnom mestu uvek vlažna. Kroz tri dana kurje oči ispadaju ili ih bez bolova izljuštimo.

42. Leče i ugrize besnih pasa i drugih životinja. Koprive popijemo i tako deluju lekovito unštavajući sve otrove. Rane prekrijemo vlažnom krpom.

43. Kod kuge i drugih zaraznih bolesti je dobro da više puta na dan uzimamo kapljice, jer leče zarazne tvorevine i izraslilne ako su već i prisutne u vratu.

44. Ko po noći ne može da spava, neka uzme kapljice pre spavanja. Kod nervozne nesanice položimo krpu namočenu s razređenim kapljicama na srce.

45. Pijanog čoveka s dve kašike tih kapljica možemo u trenutku otrezniti.

46. Ko svaki dan ujutro i naveče uzima te kapljice, ne trebaju mu nikakvi drugi lekovi. Kapljice krepe telo, osvežavaju živce i krv, sprečavaju tremor ruku i nogu. Ukratko, deluju protiv svih bolesti. Telo ostaje čvrsto, lice mladoliko i lepo.

*** Važno: Sve navedene količine kapljica koje pijemo moraju biti razređene s vodom ili čajem.


Licna napomena:

Mesavina za Svedenbiter sa slike je iz Nemacke i preporucujem nju ili slovenacku Mariborsku lekarnu, ako se ne pravi ova domaca mesavina.

To sam pravila svom ocu koji je bolovao od raka pluca, ali je u to vreme poceo da krvari pa je prestao da koristi Svedenbiter, jer se u tim situacijama ne preporucuje, kako sam se jos u to vreme informisala iz ovih tekstova sa interneta.

Bez obzira na to, ovaj eliksir preporucujem svima jer cu i ja da ga koristim kao i moja porodica, hvala Bogu, kao preventivu.

  • Lijek(4)
  • Svedska-grencica(2)
  • Zdravlje(2)
  • Likeri(1)
  • Lekovito(1)
  • Svedska-gorcica(1)
  • Domaca-ljekarna(1)
  • Svedska-gorcica-sweden-bitter-univerzalni-lek(1)
  • Elikser-sweden-bitter(1)

32

napisali ste da kod kancerogenih bolesti piti po jednu kasiku razblazenu u 2dcl caja,3 x dnevno,a u daljem tekstu,ste napisali ako bolujete od kancera,cista,obratite paznju jel moze biti da se stanje pogorsa.Pa vas pitam jel sme da se pije ili ne..

savršen lijek i za djecu i za odrasle

Dobila iz Nemacke, iz Minhena, preporucujem da ko moze odande nabavi... 

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)