Moj profil

Svinjece kremenadle u kremastom umaku od senfa

30 minuta
83

Predivno jelo gotovo u pola sata , a karamelizirana ljutika mu daje poseban ukus i aromu .

Predivno jelo gotovo u pola sata , a karamelizirana ljutika mu daje poseban ukus i aromu .

Sastojci

za
4 svinjece kremenadle
300 g gljiva narezanih na listice
100 ml pileceg temeljca
2 zlice senfa
3 strucka majcine dusice
100 ml mlijeka
Karamelizirana ljutika
6 kom. ljutike
1/2 zlice maslinova ulja
1 zlica maslaca

Priprema

1.

Najprije napravi karamelizaranu ljutiku , a moze se napraviti i dan prije , pa samo podgrijati . Ljutiku ocisti , operi i narezi na kolutove . U siroj tavi zagrij i otopi ulje i maslac , pa dodaj ljutiku , sve posoli i popapri  . Kuhaj uz povremeno mijesanje na laganoj vatri dok ljutika ne dobije lijepu karamel boju 10-15 min . Karameliziranu ljutiku prebaci u manju zdjelicu i cuvaj na toplom .

2.

Kremenadle operi i posusi te posoli i popapri . Gljive dobro obrisi ili kratko isperi i narezi na ploskice . U siroj posudi zagrij ulje i preprzi kremenadle do zlatnozute boje , sa obe strane . Gotove prebaci na tanjur , pa na istoj masnoci preprzi i gljive , gotove prebaci isto na tanjur .  

3.

U posudu u kojoj su se pekle kremenadle i gljive ulij temeljac i mijesaj dok se ne otope svi karamelizirani ostaci od mesa i gljiva . Dodaj senf , majcinu dusicu , mlijeko i vrhnje . Pusti neka sve uskuha , pa probaj i ako treba dodaj soli i papra . Kuhaj 1-2 dok se umak malo ne zgusne . 

4.

U umak vrati preprzeno meso i gljive , smanji temperaturu na najlaganije  i kuhaj pokriveno 4-5 min , dok se meso ne skuha i potpuno ugrije .

5.

Gotovo jelo prebaci na servirni tanjur i na svaku kremenadlu stavi po jednu zlicicu karamelizirane ljutike . Jelo serviraj sa kuhanim povrcem i salatom.

  • Meso(2)
  • Krmenadle(1)
  • Recept-dana-luann(1)
  • Sv-razno(1)

50

Cestitam!!

Hvala draga .

Čestitam na RD!👍