Moj profil

Taboon kruh!

51

Taboon kruh je glavna komponenta za musakhan jelo od piletine,brdo luka,maslinovog ulja i začina kao što je sumac ja sam ga obogatila i sa malo začina da ne bude "dosadan"

Taboon kruh je glavna komponenta za musakhan jelo od piletine,brdo luka,maslinovog ulja i začina kao što je sumac ja sam ga obogatila i sa malo začina da ne bude "dosadan"

Sastojci

50 dkg brašna
1 suhi kvasac
1 žličica šećera
1 žličica soli
1 i pol žlica zaatar začina
2 žlice maslinova ulja
3-3,5 dl tople vode

Priprema

1.

U zdjelu staviti brašno,šećer,sol kvasac i zaatar,dodati toplu vodu(dodavati vodu po potrebi a ne cijelu količinu odmah) i maslinovo ulje i zamjesiti mekano ljepljivo tijesto i pustiti ga stajati oko 10 minuta.

2.

Nakon 10 minuta tjesto opet malo premjesiti,dodati brašna po potrebi da se ne lijepi za ruke i staviti ga u nauljenu zdjelu,malo premazati tijesto prekriti folijom i ostaviti stajati oko 1 sat.Povremeno okretati tijesto u zdjeli.

3.

Tijesto podijeliti na 6 kuglica i svaku tanko razvaljati u krug koliko se da razvaljati ne baš pretanko.Svaki krug premazati sa malo vode i posuti sa mješavinom začina zaatar i sumac.

4.

Ostaviti da još malo odstoje,ugrijati tavu na lagano,staviti tijesto poklopiti sa poklopcem i  pržiti sa svake strane dok ne porumeni  oko 2-3 minute.

5.

Kad je gotovo slagati jednu na drugu i zamotati krpom 

Posluživanje

U orginalnom receptu se peče u jako ugrijanoj pečnici oko 5 minuta ja sam pekla u tavi na lagano

zaatar začin

  • Kruh(2)
  • A-lepinjee(1)
  • Divan-hleb(1)

13

Hvala tebi na isprobavanju i na slikama

Pravila vise puta, danas i slike...Savršen recept, veliko hvala 🙂

a šta je zaatar ??

Ovako je ispalo drugima

Redovno održavanje je u tijeku.
Moguće su tehničke poteškoće.
Hvala na strpljenju, brzo smo natrag. :)