Moj profil

Tački s pekmezom

64

Ovo jelo me vraća u djetinjstvo...

Ovo jelo me vraća u djetinjstvo...

Sastojci

3 dl vode

Priprema

1.

1 jaje, 3 dl vode ( hladne) 1 mala žličica soli i oko 0,5 kg brašna. To umijesti da se dobije fino elastično ali ne tvrdo tijesto. Razvaljati na debljinu oko 2 mm ( isto otprilike -to se tokom prakse već isproba kako ti je bolje, deblje ili tanje.) da bude  pravokutni  oblik.

  Na jednu polovicu se stavlja po čajna žličica nekog tvrđeg pekmeza ( isto otprilike količina ), udaljene hrpice otprilike 5 cm jedna od druge. S drugom polovicom razvaljanog tijesta se poklopi ovaj dio tijesta gdje je pekmez i prstima se malo potapka oko pekmeza da se zalijepi. Onda se na tom potapkamom mjestu izreže da se dobije kvadratiće. Ako imaš kotačić sa cik.cak oštricom to onda bude ljepše ili običnim nožem.. U malo posoljenu kipuću vodu stavljati kuhati i kad isplivaju kuhati još 2 - 3 min i onda šupljom žlicom ili nekom prikladnom cijediljkom izvaditi iz vode i stavljati u posudu u kojoj su ispržene prezle ili krušne mrvice. Lagano promiješati da se ne pokidaju i po želji posuti šećerom, vrhnjem, orasima ili sl.  • Tacke(3)
  • Taske(1)
  • Ručak(1)
  • Vecera(1)

15

, hvala ti na priloženoj sličici  i na povjerenju.

Ja sam juče pravila po želji moga sina. Kod nas u kući svaki dan netko od ukućana predloži što će se sutra kuhati. Obično predlažu djeca jer onda tako najbolje pojedu a sin kaže da je red  da i on predloži pa onda tako majka ispunjava želje....Sutra će biti ćufte pečene u vrhnju, predložio unuk....

Danas sam ih pravila prijateljici za ručak ( i nama naravno). Isto onako kao ti, sa pekmezom od šljiva sa kožicama... Prilažem sličicu! Pozdrav!

Ingvarsson, žao mi je što ti se to događa. Nisi naveo da li ti je tijesto previše tvrdo ili mekano. Onda trebaš dodati brašna ili tekućine po potrebi pa će biti dobro....

Ovako je ispalo drugima