Moj profil

Talijanski kruh

104
Talijanski kruh

Kad sam vidjela fotku ove nježne fantazije,znala sam da je moram što prije napraviti.Presjek i način slaganja me jako privukao.Recept sam pronašla na Fine Cooking.ru pod nazivom "Italijanski hleb Garmoška".

Kad sam vidjela fotku ove nježne fantazije,znala sam da je moram što prije napraviti.Presjek i način slaganja me jako privukao.Recept sam pronašla na Fine Cooking.ru pod nazivom "Italijanski hleb Garmoška".

Sastojci

1 čajna žlica soli
1 žlica šećera

Priprema

1.

U vruću vodu staviti šećer i miješati dok se ne otopi.Dodati izmrvljeni kvasac pa žlicom miješati dok se i on ne otopi.

150 gr brašna/od ukupne količine/prosijati pa sa kvascem dobro promiješati i ostaviti na toplome 15-30 minuta.

Otopiti 50 gr margarina od ukupne količine i toplog ubaciti u dignuto tijesto.Prosijati ostalo brašno pa ga postepeno  dodavati i mijesiti tijesto.Neka to traje od 10-15 minuta.Imajte strpljenja,jer ćete u konačnici biti nagrađeni.

2.

U pećnicu staviti pokriveno tijesto.Ispod posude sa tijestom ja sam stavila dvije keramičke šalice ključale vode i za 60 minuta tijesto se udvostručilo.

3.

U posudi samo blago pritisnite prstima tijesto,ispušite ga!

Na stol prosijati sasvim malo brašno,skoro ništa i razvaljati ga u kvadrat.Pošto se peče u četvrtastom kalupu za kruh,izmjerite koliko je širok s unutarnje strane da biste znali koje širine ćete sjeći kocke.Kod mene je to 8 cm pa sam razvaljala tijesto na 32x32 cm debljine 5 mm.Dakle,16 kocaka.Premažite tijesto otopljenim i malo prohlađenim margarinom.

4.

Kalup premazati margarinom i staviti papir za pečenje na dno i uže strane,kako bi se kruh lakše izvadio.Slažite kocke tijesta okomito,u raznim položajima a pri tome nasloniti kalup užom stranom na podlogu.Naslanjati kocku na kocku premazanom stranom a onda premazati i drugu stranu kistom umočenim u margarin.

5.

Kad ste složili sve,ostat će prostora pa u njega smotajte komad folije.Položite kalup u horizontalu,izvadite foliju i nagnite kalup na tu stranu da tijesto sklizne i popuni nastalu rupu.Tijesto se  u međuvremenu već diže i brzo će popuniti prazninu.

6.

Vratiti tijesto u pećnicu i ponoviti postupak sa ključalom vodom.Neka se diže 45 minuta.

Ako vam je ostalo otopljenog margarina,premažite njime nadošlo tijesto.

7.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva.

8.

Peći 25-30 minuta.Ja sam pekla 22 minute.

Kruh je jakooooo mekan,kao pjena.

9.

Topi se u ustima.

10.

Kidati fetu po fetu,nož vam nije potreban.

  • Kruh(6)
  • Kruh-talijanski(2)
  • Kruh i peciva(2)
  • Leb(1)
  • Probati(1)
  • Pogače(1)
  • Pupagatz(1)
  • Kruh-probati(1)
  • Isprobano-pompom(1)

42

renci65_-mišljenja sam da ako već dijelimo recepte sa ostalima,ne smijemo uskraćivati nikakvu informaciju,bila to tekstualna ili slikovita.👍Hvala ti na javljanju🤗i oprosti na kašnjenju,ne znam kako mi je promaknuo tvoj komentar.Lijepi pozzz...👋

Jako zanimljivo..... dalo bi se isprobati uskoro.... Ao samokritičnosti dalo bi se do sutra¸ što kaže moja mama. Godine iskustva čine svoje¸ već kad vidim recept znam na čemu sam.... najgore mi je kada ljudi stave nepotpun recept posebice ovdje se događa često¸ pitam se zašto.... možda nije tema¸ ali .... poz

Ne razumiju oni nas,barem kad su takve stvari u pitanju.😵😍

Ovako je ispalo drugima