Moj profil

Temfanje od piceka

43
Temfanje od piceka

... jedno međimursko tradicionalno jelo spravljeno od Istrijanke …

... jedno međimursko tradicionalno jelo spravljeno od Istrijanke …

Sastojci

150 g luka
80 g kosane ili domaće masti
1/2 svježe crvene paprike (po želji)
50 g brašna

Priprema

1.

Operite i obrišite piletinu nareznu na manje komade. Oljuštite i nasjeckajte luk i papriku te zajedno ispržite na masti. Umiješajte piletinu, pa pržite da sa svih strana dobije boju. Pospite mljevenom paprikom i odmah zalijte vodom. Posolite i popaprite pa pirjajte 20-30 minuta da meso omekša.

2.

Za “potep” umiješajte brašno u vrhnje, ulijte u jelo i prokuhajte da dobijete gušći umak . Poslužite sa širokim rezancima.

Posluživanje

Temfanje vam je naziv za jelo s umakom kojem se doda vrhnje a priprema se od raznih vrsta mesa ili povrća. No u ta temfana jela se ne dodaje zapržak nego pritep, a to je brašno umiješano u vrhnje ili mlijeko, a ponekad se upotrijebi i jedno i drugo. Pritep se umiješa tik prije nego što je jelo zgotovljeno pa se samo kratko zagrije i miješa da ne nastanu grudice.

Ja baš ne volim da mi je umak jako bijeli i kiselkasti pa sam stavila malo manje vrhnja, a u sastojke sam stavila kako ide u originalnom receptu. Isto tako u sastojke sam dodala i sviježu papriku jer volim.

Isprobano by Vlatka1

  • Piletina(5)
  • Stari recepti(1)
  • Piletina - puretina(1)
  • Medjimurje(1)
  • Danasnji-rucak(1)
  • Ručak(1)
  • Temfanje(1)
  • Isprobano-duka11(1)

15

Evo dodala sam piceka

Hvala vam, Arasic, puno … ali za sada još uvijek imamo čvarke, bili smo prije mjecec dana u Čakovcu pa smo si napravili zalihu, i poslje je rodbina bila tu na moru pa su i oni donesli… Kod nas na žalost u Kauflandu ne dobivamo čvarke ni slanine, jedino onaj namaz od čvaraka, pa se time zadovoljimo kad potrošimo čvarke. Još jednom puno hvala i jedva čekam vaše recepte !

Objaviti ću recept, jednostavno je samo nađete tvrde leđne slanine od koje se prave čvarci a ostalo je prosto ko bažul…

Ovako je ispalo drugima

Još recepata za ovo jelo

Caprese stromboli sa piletinom
Mucika

Caprese stromboli sa piletinom