Moj profil

Torta od banana sa cokoladnom peanut butter kremom

10

Jednostavna torta ako radite bez neke posebne dekoracije. Mozete samo preliti cokoladnom glazurom. Od ukrasa uputstvo za waxflower i dogwood.

Jednostavna torta ako radite bez neke posebne dekoracije. Mozete samo preliti cokoladnom glazurom. Od ukrasa uputstvo za waxflower i dogwood.

Sastojci

banana bread biskvit
200 g tamne cokolade sa ukusom narance
3 kasike peanut butter
fondant za presvlacenje torte
gumpaste, jestive boje, cvecarska zica za ukrasavanje

Priprema

1.

Recept za banana bread ima ovde. (Od njega mozete napraviti i fine muffinse, koji ce biti jos meksi ako secer zamenite istom kolicinom meda ali nece toliko narasti kao sa secerom, trebalo bi verovatno dodati jos koju kasiku brasna).

Za kremu, prokuvajte slatko vrhnje pa prelijte preko izlomljene cokolade, mesajte dok se ne rastopi. Ostavite da se ohladi pa umutite mikserom i dodajte peanut butter.

Biskvit presecite na tri dela pa namazite marmeladom i filujte kremom, namazite sve spolja kremom i ostavite tortu da se dobro ohladi pa je onda presvucite fondantom i na fondant nalepite ukrase koje napravite raznim kalupicima. Celu tortu obojite zlatnom bojom u prahu rastopljenom u malo vodke, pa na nju stavite prethodno pripremljene ukrase. 

Za ukras, spacer od stiropora malo manjeg promjera nego kalup za tortu presvucite fondantom, na njega stavite gumpaste dogwood granicu i pticu. Za pticu uputstvo ima ovde (goldfinch se pravi na isti nacin, samo su boje drugacije). Za dogwood, razvaljajte tanko gumpaste, isecite oblik cveta, od bledozelene oblikujte centar cveta koristeciu makazice i nataknite ga na cvecarsku zicu pa provucite kroz centar isecenih latica, ostavite da se osusi u zdelici od zguzvane aluminijske folije pa obojite bojom u prahu i izlozite vodenoj pari da se boje stope. Od bele cvecarske zice oblikujte kavez i drsku kaveza, sve zabodenu u malu lopticu od stripora presvucenu fondantom. Rub kaveza ukrasite ruzama od fondanta i sve obojite zlatnom bojom u prahu rastvorenom u malo vodke. 

Uputstvo za gumpaste ljiljan ima ovde, za ruze ima ovde, za listove ovde. TReba van jedan ljiljan, 4 pupoljka ljiljana, 4 pupoljka alstroemerie, 2 pupoljka ruze, 2 poluotvorene ruze, 2 grancice listova ruze i dve grancice waxflower. Za waxflower, oblikujte listove od cvecarske trake jer trebaju jako tanki listici koji bi bili vrlo lomljivi, pa za cvecarsku zicu pricvrscujte listove, pupoljke i cvetice. Cvetice oblikujte kao bilo koji pulled flower, napravite udubljenje na kupici od gumpaste, rasecite makazama na pet delova, oblikujte latice, i kroz centar provucite zicu sa prasnicima. Pupoljke i cvetove osenicte bojom u prahu. Pripremljeni buketic povezite cvrsto cvecarskom trakom i utaknite u flower pick ili debelu slamku da zica ne ide direktno u tortu.

Posluživanje

Umesto dogwood grancice mozete staviti goldfinch na thistle kao na ostalim slikama. Uputstvo za thistle ima ovde

  • Peanut-butter-cake(1)
  • Decor(1)
  • Kikiriki-maslac(1)
  • Peanut-butter(1)
  • Kreso(1)
  • Banana-bread(1)

2

👏bravo, extra dobro izgleda!!! 👍

😵