Moj profil

TUC cake ( Tuk kolač )

30 minuta
29

Najbrži i najbolji kolač iz moje knjige recepata...

Dobila sam ga od prijateljice Jelene koja ga je dobila od svoje prijateljice, tako da sam sigurna da će ga ubrzo imati i Vaše prijateljice! :)

Najbrži i najbolji kolač iz moje knjige recepata...

Dobila sam ga od prijateljice Jelene koja ga je dobila od svoje prijateljice, tako da sam sigurna da će ga ubrzo imati i Vaše prijateljice! :)

Sastojci

4 kašike šećera
100g TUC classic (Cracker-slani)
350g marmelade od borovnice u komadima
350g karamele (Bonne Maman caremel)
600g slatke pavlake za šlag
50 g crne čokolade za kuvanje (može i mlečna)
3 kom. cream fix praška

Priprema

1.

U kalup pravougaonog oblika sližiti red petit beurre keksa (200g). (Ja sam kalup obložila folijom jer sam koristila drvenu tacnu koja mi baš paše po merama za ovaj kolač, vi, ako imate kalup za kolače, nema potrebe da ga oblažete sa folijom.)

2.

Skuvati 2 pudinga od vanile po upustvima sa kesice. (1l mleka, 4 kašike šećera) Polako, većom kašikom stavljati puding na složeni keks, malo po malo, svaki put napraviti pauzu kako bi se sloj pudinga malo ohladio i stvrdnuo. Na kraju, kada sav puding bude raspoređen po keksu, ostaviti sve oko 15-ak min. da se ohladi i stegne još malo.

3.

Na puding rasporediti i namazati marmeladu od borovnice. (Ja stavljam malenom kašičicom svuda po malo, kako ne bih poremetila sloj pudinga.)

4.

Na sloj od marmelade složiti red TUC classic Crackera te namazati caramelu na to.(Ukoliko je u teglici caramela malo jače stegnuta, staviti je u toplu vodu pre početka pripreme kolača i ona će omekšati dovoljno da se lako nanese na crackere.

5.

I kao poslednji sloj, složiti ostatak petit beurre keksa (200g).

6.

Kolač ostaviti u frižideru da prenoći i 2-3h pre serviranja naneti šlag kao završni sloj. (Slatku pavlaku umutitu sa cream fix-om u šlag penu.)

7.

Kolač posuti sa rendanom čokoladom.

  • JEDNOSTAVNO(1)
  • Keks(1)
  • Brzi kolači(1)
  • Karamel(1)
  • Caramel(1)
  • Marmelada-fil(1)
  • Nepecena-torta(1)
  • Brzi deserti(1)
  • Brzi kolac(1)

4

I ja ih stvarno volim. Super su i ovako u slatkoj kombinaciji. Probajte slobodno, sigurno će vam se svideti! 😋

TUC kraker obožavam a ova tvoja torta mi se čini jako lepa.

uffff...pa gledam sada da li nešto slično ima kod vas...(U svakom slučaju, ne mora da bude baš "Bonne Maman" marka!) Potrebna je karamela, ja je ovde već kupujem gotovu....ali, verovatno bi bilo odlično i sa domaćom, ako znate napraviti! 👋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)