Moj profil

Tunjevina na salatu!

15 minuta
6

Ovo je jedna od mojih držih salata jel je lagana i jako jako zasitna a dobro dođe za vrijeme ljetnih mjeseci!

Ovo je jedna od mojih držih salata jel je lagana i jako jako zasitna a dobro dođe za vrijeme ljetnih mjeseci!

Sastojci

za
tuna…..
2 konzerve tune u salamuri
1 luk
1 grančica ružmarina
1 paprika svježa
1-2 lista peršina
1 vrečica tjesta

Priprema

1.

tunjevinu isipam u zdjelu u kojoj će biti salata i skuham tjesto.

2.

kad je tjesto skuhano stavim ga u zdjelu s tunom i narežem na sitno sviježu papriku, mini rajčice ,peršin, luk i češnjak i začinim ružmarinom, soli, paprom, i limunovim sokom i stavim na hlađenje kada je salata gotova serviram je u lisovima zelene salate ili praznim bisenim školjkama za dekoraciju i poslužim.

Posluživanje

Razno razne školjke mogu poslužiti kao dekoracija i mogu se naći po trgovačkim centrima ,i nakon uporabe ih slobodno operete i posušite pa vam ostaje opet dekoracija za nešto drugo iako je jeftinije i zadovoljavajuće i staviti list zelene salate i dekorirati.

  • Djeta(1)

2

Pa ova salata ustvari ide sama kao glavno jelo jel u njoj imaš sve od tjesta do ribe a ukoliko ne voliš ribu tj tunu napravi samo s paprikom i mini rajčicama kako piše u receptu i spohaj fini kotlet ili piletinu pa si dobila i salatu prilog, i glavno jelo samo odvojeno.

Draga Ivana još nisam probala salate sa tunjevinom, nisam ni pravila, pa me zanima u koja jela ova salata najbolje ide, uz nareske, pečenja ili slično jer ipak ne voli svatko okus ribe?

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)