1. 28.01.15. 19:17

  mogu misliti kako miriše..blago tebi kad imaš narandži iz bio uzgoja :)

   

 2. 28.01.15. 19:28

  Sa zanimanjem sam pročitala recept jer sam i sama nekidan kuhala od par kg, skoro jednako sam radila , svu koru sam upotrebila i prethodno sam ih dva dana onako cijele namočila u vodu, jer sam to isto pročitala ovdje u jednom receptu.

  Aisha,svatko tko ima stablo naranče ima bio naranče,jer naranča normalno  raste bez pesticida i umjetnih gnojiva.Ne treba joj zaštita. Na žalost, industrijska proizvodnja na plantažama je nešto sasvim drugo, našpricaju ih svim i svačim da mogu ostati "zdrave" još godinu dana u hladnjačama.

   

 3.  Karamela12 i ja sam se iznenadila da marmelada uopce nije gorka , i ja cu drugi put staviti svu koricu . Mogu samo reci da je korica od mandarina puno gorca .

  Kazu ako se citrusi drze u vodi sa sodom bikarbonom da se svi pesticidi uniste . Hvala bogu da imam mogucnost kupovine voca i povrca iz bio uzgoja .

 4. 28.01.15. 19:39

  Da, i ja sam pročitala puno puta za sodu bb, ali ja sam držala moje u vodi, iako su domaće, jer sam pročitala da će biti manje gorke.

 5. Joj kako vam zavidim na tim pomorandžama iz bio uzgoja. Moraću ja kod hare u posetu, jer Florida ih je puna, pa ću skuvati i marmeladu...šalim se. Uživajte u njoj.

 6. Sigurno , ja sam moje drzala u vodi nekoliko sati niti ne znajuci za to .

 7. Zorice Whole Foods market ih ima stalno , ako imas njihov ducan pogledaj pa mozda nadjes .

 8. Znam za tu prodavnicu i idem i kupim po neki put šta mi zatreba..fantastična prodavnica ima svega i svačega u njoj.

 9. Obozavam ih sve im je super a  narocito ih volim zbog voca jer moji muski obozavaju sve vrste marmelada , evo sam spremila i paket za mog Jakova , on ih stvarno voli .

 10. 29.01.15. 05:18

  gde su narance tu sam i ja ovo mora biti prefino i ja jako volim ove dzemove miris obozavam.

  mmmm tek sa palacinkama mmmm divno ovo mora da Jakov tamani a i ja bih veruj mi!!!

 11. 29.01.15. 15:15

  Obožavam marmeladu od narandži! Ja je pravim često, ali nažalost bez kore, jer ih ne mogu nabaviti iz bio uzgoja. Volim da eksperimentišem, pa marmeladu od narandži pravim i u kombinaciji sa kajsijama, kokosom i dodatkom bele čokolade i burbon vanilin šećera. :njami: Idealno za palačinke i deserte!

 12. Hvala draga Gizela .

 13. Neggra probaj da natopis narnace u otopinu vode i sode bikarbone tokom noci i sutradan samo dobro isperes . Kazu da soda odstrani sve pesticide sa koze . Nadam se da sam ti pomogla .

 14. 29.01.15. 16:51

  ..uvijek se može dodati kupovna osušena korica  limuna ili narandže

 15. 29.01.15. 17:15

  Hvala LuAnn. Ako je to tačno, onda je svakako dobar savet. :thumb-up: A što se tiče kupovne osušene ili kandirane korice limuna ili narandže, to nisam do sad nigde video da ima da se nađe, mada sam uočio na Coolinarci da pominju u receptima.