1. 23.08.15. 18:30

  cini mi se da je dobro i ukusno jelo, jednostavno za pripremu, ne moras stajati uz sporet. 

 2. Autor
  23.08.15. 19:11

  Klasika zapravo s kebabom, ali je zanimljivo dodavanje koncentrata paradajza i paprike u meso. Nisam radila s janjetinom jer je ona kod nas malo luksuz, pa okus svakako nije isti. Janjetina je ipak ... janjetina. Bilo je malo smiješno kako sam zinula kad sam vidjela da se količina mesa smanjila skoro na pola, ali bilo je dosta i danas za ručak, a bit će i za sutra. Jelo je jako sočno i ukusno.

 3. Meni baš ti koncetrati paradajza i paprike daju fantastičan ukus jelu. Prijatno.

 4. Autor
  23.08.15. 19:37

  Istina, baš pričam s mužem kako smo mi navikli trpati kruh, mrvice, komade luka, jaja i slično a evo, ovdje ide samo meso, luk gotovo u tekućem stanju i paprika i rajčice. Pun okus a ne polpete.

 5. Odlican recept ,imam dosta turskih recepata u koje bas ide koncentrat rajcice i paprika u meso i to daje poseban okus ,janjetina daje ono nesto ovom receptu i to je istina ,ipak se moram sloziti da kod nas je to malo problem nabaviti ali se moze zamijeniti mesom koji se direktno kupi u mesara i koje on po nasem odabiru samelje iz prostog razloga jer kupovna mesa/pakirana sadrze malo vise masnoce i na 500g mesa im dodaju gotova 1-2dl vode zbog tezine ,pa meso tokom pecenja nestane .Nadam se da nisam ugnjavila ispod recepta i da se necete ljutiti sta sam se raspisala ,puno vas pozzzz:mah:

 6. 23.08.15. 20:20

  Zgodan ovaj recept, ode u omiljene

 7. Autor
  23.08.15. 20:27

  Za Muciku - Ma kakvi ugnjavila, ali muž je jutros kupio meso kod našega mesara (taj u Umagu važi kao mesar sa najkvalitetnijim mesom što je istina jer smo i poslovno bili vezani uz njega pa znam) i ovaj mu ga je samljeo 2 puta (nije se dalo ni njemu ni meni vaditi našu flajšmašinu jer ima više posla oko pranja nego što je bilo mesa). Meso sa manje masnoće kao janjetina neće se toliko stisnuti ili jednostavno više ni (svježe) meso nije ono što je bilo.

  Pozdrav draga, nisam baš bila sigurna da se sličan recept ne krije kod tvojih "turaka" ali baš dobro, nemaš ga.

 8. Hheh nemam nemam ali svejedno i da imam ti si mi bas draga i otvorena za komunikaciju da mi uopce nebi smetalo a ja volim da  se sta vise prezentira ova fina,jednostavna i zdrava kuhinja punaaa povrca i aroma ,puno te pozzz:mah: