1. 29.02.16. 10:42

  biću iskrena ...kako sa samo ljubomorna na te tvoje sveže morske plodoveee...da samo znaš :mrgreen: ...ovo smrznuto što dobijamo mi kontinentalci je boguzaplakati ...inače  ovako nešto mogu svaki dan , menjam celo prase za kilogram lignji ,da ne trepnem ;)

 2. Autor
  29.02.16. 16:10

  Dok toga još ima Dragana, dok ima.... doduše ovdje sam malo sumnjičava prema školjkama za razliku od murterskih (srednja Dalmacija) jer znam gdje ih tamo beru, a od kud su ove ovdje.... no ipak, u svježem su stanju. A za prase, he, he... dogovorit ćemo kakvu razmjenu,volim ja i prasetinu, istina, više onu stariju ali 'ajd, nećemo sitničariti. Puno ti pozdrava šaljem.

 3. 29.02.16. 17:03

  Ovo je divota, a dobro su nam poznate murterske školjke.:mah:

 4. 29.02.16. 17:15

  Vidiš, kako sam bila nestrpljiva kada sam juče vidjela samo fotku rižota. Nekako sam si mislila da bi to mogao biti fil za lignje, ali ipak, pošto volim rižoto ... I danas mi osvane recept. I vidim tu crvenkastu kožicu na lignjama koji mnogi, koje li štete, skidaju. Ja sam svekrvu i šogoricu jedva ubijedila da se ta koža ne skida, one bi lignje čistile i skidale da budu kao iz varikine ... I to jadranske.

  Probat ću prvom prilikom te lignje. Nisam jih rižom nikad punila, niti rižotom. Krakovi, pršut, malo fete i peršina, papar, to nam je omiljeno punjenje, a potom na žar ili u tavu pa s malo vina ...

  Umagice, mnogo mi se sviđa taj tvoj recept. Hvala. :thumb-up:

 5. Autor
  29.02.16. 17:27

  Ja nisam nikad skidala kožicu, dapače, kad su spremljene na žaru baš je u tome "šmek".

  Umak u kojem ti obično radiš lignje i ja najčešće upotrebljavam tj. pripremam, volim ih iz pećnice u tom umaku, ali u ovome, crvenom, je nešto drugačije, sa rižotom odličan obrok i divan okus. Rižoto je dobar i sam za sebe, volim školjke u rižotu ili s paštom, domaćom i malo sira naribanoga ... baš fino.

 6. Uh:nesvjestica:i Uh:nesvjestica:to prvo da kažem ili iskažem :)

  I ja sam kontinentalka i muku mučim s tom ljubavlju i morskim plodovima. Kupim ovde lignje razne, bsrednje, male, očišćene, sveže, zamrznute. Dagnje još nisam kupovala iako ih ima povremeno kao svežih (strah me da su pola otvorene)..i tako kako doći do oba u isto vreme...Jedina..možda zamrznute dagnje, da me želja mine..

  Nisam probala, ni pravila al znam da je ovo po mom ukusu.

  Kažem opet.

  Uh :nesvjestica:

  ps. i ja menjam prase za morske đakonije ;)