1. ma  divota jedna  nuua,♥..Licanin-super!!!. skoro mi sve dostupno..a nabavit ću i mango ..a sad piutanjce pa mislim da mogu i sa nekom sličnom voćkom  reci..

 2. Autor
  08.08.16. 15:08

  Nisam nikada ovaj umak spremala sa drugim vocem, Anka. Ali, nektarina i breskva bi bile slicne po teksturi ako su zrele. Ako ne pronadjes mango, probaj sa njima, i dodaj par kapi iscjedjenog limunovog soka. Lijep pozdrav. :mah:

  PS. Od ostalog tropskog voca, papaja bi isto bila dobar nadomjestak, ali ne znam da li ti je ona dostupnija od manga.

 3. ovaj recept se izdvaja . kao prvo slika mi pogled skrenu, a kada pročitah, vidim  da je to nesto novo, a tako jednostavno.... kod mene kao i kod Anke , mango je nešto novo..... kombinacija pečenog povrća sa umacima mora biti nešto posebno... baš mi se dopada....

 4. a zaboravih napisati, slika ti je umjetnicko djelo...

 5. 08.08.16. 17:23

  Tako, nuua opet nasula ideje. Do sada sam ja to pravila jednostavnije - narezala krastavce, papriku, šparoge, mrkvicu, napravila umak od jogurta, hrena, nekih začina i tako. Baš fine grickalice. Nije mi voće na pamet palo. A sada, po zasluzi nuue, opet nešto novo i kod mene.

 6. Autor
  08.08.16. 17:32

  Hvala Miro, zato smo ovdje, da nesto novo naucimo jedni od drugih, posudimo, isprobamo, ili prilagodimo sebi, barem ja na to tako gledam.

  Umaci od manga su dosta koristeni u Indokini, kod Tajlandjana i Vijetnamaca posebno. Slican ovom serviram uz pohane skampe, jako mi se lijepo slaze i sa povrcem, volim te slatkasto-kiselkasto-ljutkaste kombinacije - osvjezavajuce su mi.

  Vsevem, ja volim kombinirati takve stvarcice, uz ovo povrce ponekad ispecem i breskve i ananas, mada su mi oni ljepsi kad se bace na gril. Inace, nisam nikada probala peceni krastavac, kako to "zvuci"?