1. 11.02.17. 16:12

  Sve izgleda super. Svakako ću probati. Hvala na receptima

 2. Univerzalno sredstvo za čišćenje koristim  jako dugo i mogu samo reći da je odlično. Čisti bolje od kupovnih sredstava za čišćenje.

 3. slažem se NinaVG ;)

 4. Nekad bolje djeluju nego hemija

 5. 11.02.17. 18:33

  Ana, ja ću si ovo svakako staviti u omiljene i vrlo vjerojatno nešto isprobati ali kad pročitam: " ....zapečene ostatke hrane iz pećnice ostružite plastičnom strugalicom i običnom mokrom krpom uklonite strugotine." ne mogu vjerovati. Kakve zapečene ostatke hrane? Pa valjda to pečemo u posudama, a ne na dnu pećnice? Ili ipak ne?

  Što se mene tiče, u kuhinji dosta upotrebljavam bijeli alkoholni ocat i to uvijek kad je u pitanju kamenac kojega je naša, istarska voda prepuna. Probala sam premazati dasku za rezanje i s nje smjesom soda bikarbone i vode odstraniti miris (vraga, smrad!) rezanog luka ali nije uspjelo. Onda, pranje stakala mješavinom octa i vode. Da, kod klasičnih stakala, ova današnja imaju udio drugog materijala i nikad se ne sjaje kao stara. Sve u svemu vjerojatno jest zdravije od ostalih kemikalija, vjerojatno je manje štetno za materijale koji se tretiraju ali da se baš sve odstranjuje samo tako, ja nekako ne vjerujem.

 6. Vesna da peče se u posudama, ali možda nešto šrica, zakori se i ne obriše prije ponovne upotrebe pećnice?!

  što se tiče daske za rezanje koristim isključivo drvene (plastične više tupe noževe) i do sada sam uvijek čistila tako da sam natrljala sodom bikarbonom i oribala s toplom vodom, a ponekad sam oribala sa ostatkom limuna pa zatim sa toplom vodom ;)

  ... a pranje stakla - od mješavine vode i octa nikad mi ne ostaje "magla", a kad koristim kupovni deterđent ostaje  :)

 7. Odlični saveti, za neke od njih sam znala, a nešto sam i sada pročitala.

 8. 11.02.17. 19:46

  Super neke konstatno koristim...:thumb-up: