1. 10.01.07. 22:08
  kad sam jednom davno probala artičoke nisu mi se baš nešto dopale… no svejedno spremih ovaj tvoj recept i na proljeće kad bude boba i mladog svježeg graška isprobati ću ga. Kažeš da se kuha oko sat, no čini mi se da mladi grašak i krumpir budu puno brže gotovi, neće li se to onda sve raskašati? I kako ih u biti puniš? Prerežeš na pola ili između “listića”...Nisam ih nikad radila pa gnjavim, oprosti Hvala na objašnjenju kako se jedu artičoke :)
 2. pa stavila sam “odokativno” sat vremena, ali sam i napisala da se kuha dok povrće ne omekša. najbolje da probaš. a i nisu svi špaheri isti.
  ne režem ih nego punim između listova ( to ću dodati u recept, hvala na pitanju).rukama rastvoriš listove i onda uguraš smjesu za punjenje. u vodi oni malo omekšaju.
  javi na proljeće je li bilo dobro!
 3. 11.01.07. 13:25
  To je pravi nacin spremanja artičoka i kod mene doma! Dakle, recept je isproban mnogo puta i – savršen je. Ja samo dodam malo papara u smjesu za punjenje, jer mi se čini da artičoke trebaju biti malo začinjenije.
 4. 11.01.07. 21:14
  Hvala na odgovoru, a vidim da si i u recept dodala kako puniti.
  Javim ti na proljeće :)
 5. Ja uvijek ovako pravim artičoke i super su, obožavam ih.
 6. 13.05.07. 21:40
  Murtela, ovo je stvarno PRAVI NAČIN! Boba i artičoka….ah, vojni lonac mi nije dosta :D
 7. Ribice kod mene je isto. Dobro što im sezona ne traje duže (šmrc) jer bi me muž ostavio ili barem počeo jesti po obližnjim restoranima. Ha, ha
 8. 14.05.07. 19:20
  Ha ha ha ha onda može s mojim mužem pod ruku, a nas dvi ćemo sa loncem, punim boba i artičoka pod ruku :D
 9. 20.04.08. 22:19
  ljudi ja NE ZNAM kuhati artičoke!!!!!!!!!!!!!
  Imam dvije u frižideru, stojim i gledam u njih, kuhala bi ih ali KAKOOOO?! Sto triba odrizat, a sto kuhat i kako i koliko i zasto?!