1. e, ovo je za mene. tako sam sretna da sam i ja dočekala da recept tracy bude na mom stolu. moj muž voli tri jela, ne daj bože da nešto novo staviš, samo ono što je naučio. a tracy je majstor da isproba i objavi recepte sa milion novih sastojaka. u ovome nema ništa novo i moći će …proći…
 2. Izvrsno…obožavam pesto genovese, ali ovo je mješavina koju još nisam isprobala, ali ću probati…sa tjesteninom kod mene nema grešaka…jedem ju i pravim na milion načina…Tracy..još jednom si dokazala da si zaista zasluženo bila cool šefica ;)
 3. 17.05.07. 23:01
  Ja sam umjesto badema stavljala orahe, ali i bademi su možda bolji jer ne izazivaju žgaravicu. Hvala tracy
 4. Pesto siciliana, ja ga radim sa orasima i ricotta sirom, zeleni linguini i bavete su mi omiljene tjestenine,čim probam javit ću kako je bilo.
 5. 18.05.07. 00:18
  šta drugo reč nego mljac!
 6. Draga Milicza, samo malo pojašnjenje. Sugo alla siciliana kao takav, tj. pod tim imenom, zapravo ne postoji. Postoje razne prehrambene industrije koje prodaju proizvod pod tim nazivom, najvjerovatnije iz marketinških razloga.
 7. Tracy, izvrsno.
  Obožavam ove kombinacije bosiljka i maslinovog ulja u dodatku s orašastim plodovima, a o pašti da i ne govorim.
 8. 18.05.07. 09:08
  Traycy, odličan recept. Inače obožavam pesto genovese i on je glavni razlog što uzgajam bosiljak pa virujem da će mi se i ovo svidit. Osim toga već dugo namjeravam probat onaj tvoj pesto od boba.
 9. Kao što je I angie rekla – sa tjesteninom kod mene nema grešaka :)
 10. 18.05.07. 09:25
  anita probaj i ako si pestoljubac padaš iz prve :) Još jedna pašta koja me je osvojila. Zapravo, kad razmislim, koja me nije osvojila. Pašta je br1 u mom jelovniku. Džaba bilo svih finih papice, nema do pašte!
 11. #11
  18.05.07. 10:42
  Pesto sa bademima, super kreacija. obično pravim domaće umake i pesto sam pravila sa orasima, a inače mi bademi više odgovaraju.
 12. 18.05.07. 10:51
  Probat ću svakako Little-fish ovaj pesto, a vjerojatno su bademi i dosta jefitiniji od pinjola koji idu u genovese
 13. #13
  18.05.07. 11:33
  Tracy, svaka čast. Odličan recept i istina je što kažeš, pesto alla siciliana je zapravo nemoguće pronaći jer ih toliko različitih umaka koji dolaze sa Sicilije. Meni je osobno Siciljas jako draga zbog svoje upotrebe, kapara, maslina, inćuna (koje više ne jedem) i pepperoncina. Ovaj je recept za čistu 10!
  Izvanredno
 14. Hvala, Tracy na tome što si me upozorila, naime, uistinu sam jednom prilikom kupila takav umak tog naziva, ali kao rođena experimentatorica, sama sam prema sastavu sa staklenke”složila “svoj pesto, te ga jednostavno isto tako i “nazvala”.Oduševila me ideja da ga napravim sa bademima, ovaj sa orasima mi je super, ali ja jednostavno moram probati sve što je novo.Inače uvijek sama slažem svježi pesto, gotovo nikad mi nije isti, jer uvijek nešto mijenjam.Moji doma uzgajaju kapare, berem začinske trave sa mamom, nešto imamo i kultivirano u vrtu, također skupljamo i pinjole, jedino sir kupim.Oduševljavaju me tvoji recepti, a tjestenina mi je oduvijek br.1.Pozdrav i hvala na pojašnjenju.
 15. Volim pašu, volim pesto, badema ima, ostalih sastojaka isto, mužar služi svojoj svrsi, pa probat ću i ovo.
 16. #16
  19.05.07. 16:48
  Evo odličnog razloga da nabavim mužar. Stalno ga gledam, gleda i on mene, a nikako da ga pridobijem. Inače obožavam pesto genovese i tjesteninu s umacima općenito, tako da vjerujem da ću i u ovom receptu uživati i na kraju pomazati tanjur.
 17. Jednostavni talijanski umaci su upravo neodoljivi. Imam doma bocu nekog finog sicilajnskog vina pa bi bio red da se sljubi s ovim jelom.
 18. #18
  21.05.07. 20:35
  Uf, Murtela, mislim da će ti iskustvo biti savršeno. Sicilija u čaši, Sicilija na pjatu ;-)
 19. #19
  22.05.07. 14:42
  Jučer napravila za ručak. Nemoj se uvrijediti, ali nažalost nije me oduševilo onako kako sam očekivala. Onda sam dodala kupovnog umaka pesto genovese i ispalo je super. Ne znam, možda sam stavila premalo bosiljka, iako je bio stručak, jer se najviše osjetio češnjak?