1. draga moja, hvala ti na tvojoj priči o Božiću, slažem se da se svijet današnjeg doba više približio materijalnom nego duhovnom…, no ova kriza s kojom smo suočeni, ne shvaćam je kao materijanu krizu, shvaćam je kao katarzu duha i priliku da podignemo stupanj svijesti, kako mi tako i cijeli svijet…
  želim ti u novoj godini ispunjenje svih želja i da te novorođeni Božić blagoslovi najvećim blagoslovom koji postoji- djetetom. prilažem ti link na moje priče od prošle godine .
 2. Autor
  01.12.09. 20:02
  Da draga upravo zato sam i ovo napisala jel sirotinja nikad nije imala ali frustracije su rasle kao i glad za materjalnim ali kako nam je to ušlo svima bar malo pod kožu zaboravili smo koja je bit blagdana i blagdanskog stola .a to je obitelj i ljubav i naravno djeljenje i dobra i zla iako kako sam napisala stvari baš i nisu bajne u današnjem društvu i smatram da se netrebamo sramiti ako nemamo 5 vrsti kolaća na stolu ,ali se trebamo sramiti jel nismo dali do znanja obitelji da je to za vas nešto posebno jel se sramimo sami sebe …a zašto? ..zato kaj suseda ima puricu ili janjca na stolu a vi ne ..ali tada vi imate ono što ona nema OBITELJ i upravo to morate naglasiti i za blagdanjski stol izmoliti molitvu što ste svi zdravi i zahvaliti na svemu ,jel lako je željet i uzet ali dali ste to doista zaslužili??? shvaćaš!?
 3. Autor
  01.12.09. 20:06
  I ja tebi želim puno blagostanja i mira i naravno puno zdravlja i ljubavi i samo da kažem da ti je ćlanak prekrasan i ima nešto zanimljivo …beskučnici… šta oni imaju a mi ne !? ništa a mi sve i na tome trebamo zahvaliti onome gore što nam je podario zrak koji udišemo i vjeru i naravno sposobnost borbe kao i veliku hrabrost jel se nesmijemo predati već otvoriti oći i voljeti svaki novi dan!
 4. 01.12.09. 20:17
  Draga Ivana, nemojte sebi predbacivati kakva ste bila kao djevojka jer tada ne biste mogli vidjeti razliku i svrhu Božića. Čovjek u svom odrastanju pada i uspinje se i čitavim putem uči da bi u nekim godinama došao do zaključka koji je ISTINA i koji će nam zauvijek ostati kao odgovor. Vi sada više ne morate tražiti odgovore. Sada znate. A naravno nitko se nije rodio a da je odmah sve znao. I stoga, nema nikakvih predbacivanja samome sebi niti drugima jer sve je to život a najljepše je kada u njemu slavimo novo rođenje.
  P.S.
  Nemoj gubiti nadu jer će bebica kad tad doći. Ja sam svoju čekala 15 godina i evo uživam ali sam uživala i u godinama prije nje i naravno učila i dolazila do svojih istina.
  Sorry, baš sam se raspisala. Sretan Vam Božić.
 5. Autor
  01.12.09. 20:31
  Hvala draga iste želje i tebi i tvojoj obitelji ali neću tugovati jel nakon toliko godina osjećam da imam obitelj i jako sam ponosna na sebe što sada ja mogu davati savjete i pomoći drugima u nevolji i to me ćini sretnom hvala vam na toplim rječima!
 6. 01.12.09. 20:49
  imaš pravo.najveća mi je sreća kada nas se okupi puna kuća, nije mi ništa teško raditi koliko sam ispunjena zadovoljstvom što smo svi na skupa.jednog Božića imala sam goste cijeli dan.mislim da ih je prošlo oko tridesetak, a ja imam samo jednog brata i muž isto.