1. 05.12.11. 13:05

  super, treba probati ;)

 2. Probaću ovo, jer nara sada uma u izobilju.Hvala na receptu.

 3. 05.12.11. 14:42

  A di si bila kad je meni trebao recept :) ja sam ga neki dan radila onako odoka,na bazi nekih drugih likera što sam radila, joooj boja mu je prekrasna :)

 4. 05.12.11. 21:47

  divnoooooooo

 5. #5
  06.12.11. 00:43

  ahaha i moj već sazrijeva..obožavam nar al mi ga je muka čistiti, mada sam se već specijalizirala na suho...ove godine sam poprilično guštala. inspirirala me Turska...

 6. I ovo je interesantno.

  Ovdje u CG žene prave sok/sirup od nara/šipka na dva načina. Jedan je otprilike ovakav, radi se uz pomoć prese za nar. Drugi je kad se očiste bobice nara, pa se pospu šećerom. Ova smjesa stoji 48 sati ili nešto duže, u širokoj plićoj šerpi, poput onih za ajvar,  i u toku ovog vremena se sadržaj povremeno promiješa. Šećer će iz nara izvući sav sok, kada se sadržaj procijedi, u gazi će ostati samo bijele sjemenčice i dobiće se gusti sok. Mislim se nešto da li bi mogao liker i tako da se napravi - dakle da šećer izvuče sok iz bobica nara, pa da se onda nalije rakija...?

 7. tasha, može i tako, i rakija i šećer na voće s velikim udjelom vode djeluju kao macerirajuće sredstvo.  meni je ovaj način najlakši, jer boja likera ne oksidira kao kod dodavanja šećera odmah.

 8. 07.12.11. 10:03

  draga,milicza ja sam u mogucnosti da presom ocijedim nar,dakle cijedi se i kora i membrana,dodamo secer tako pravimo sok...mene zanima da li tako ocijedjeni sok  mozemo koristiti za liker,kako bi tekao postupak?i da li je bolje za liker koristiti pitomi sipak,koji je sladak,ili divlji sipak koji je gorak,i znatno sitniji...pa me zbunjuje mjera 7 sipkova-mogranja...

  pozdrav za zemljakinju TashaNa-u kiss