1. Ovo još nisam probala, ali hoću sigurno!

 2. Hvala svjetlana1980♥ i ja sam prvi put probala oduševljeni smo okusom  nešto poput  bronhi bombona  ovisi o lovoru  pa zna ispasti i nježno zelene boje ali ako sam dobila ovakav ne baš zelenkasti.♥♥

 3. 12.08.14. 10:31

  ja bi samo pitala dal su bobice suhe ili svježe za liker?? zanimljiv liker svakako..

 4. Svježe bobice AnnaS♥, no ja ću probati napraviti i sa suhim pa javim dojmove za 4-6 tjedana..idem odmah napraviti jer imam i suhi lovor i bobice, baš i mene zanima. Ovo je  od svježih listova i bobica lovora♥

 5. 12.08.14. 12:22

  hvala na informaciji Anka.. javi kak je sa suhim jer mi je teško doć do svježeg kad sumnjam da ću opet negdje na more..al ako ne prije onda probamo dogodine sa svježim s mora.. ;)

 6. Predivnooooo ,morat cu isprovat ,super mi zvuci ,pozzzz

 7. 12.08.14. 14:11

  I ja imam ogradu od lovora. Za liker od listova mogu svjezi, ili moram da ih susim prvo?

   

 8.  AnaS ♥ kad dobijem svjezi lovor dam ti malo.♡

  natasha31 ♥od svjezih listova je i bolji liker ♡

  mucika ♥ curke Hvalaaa♡♡♡

 9. Uh natasa31 ograda od lovora je mrak★★★★☆☆☆☆

 10. Divno ali gde naci svezi lovorov list blago onom ko ga ima. Pozdrav

 11. ;)ljubimci  jedino da vam ga netko donese ili posalje s mora   zna se subotom naći ako ste u Zgb na Tresnjevačkom placu !!)))) :)

 12. 12.08.14. 19:46

  Samo treba malo opreza s lovorikom, kažu da djeluje depresivno. Tu u Lovranu se kaže kad netko malo "skrene sa živcima, da ga je "zela javorika" ., jer se lovor u lokalnom dijalektu zove javorika.

  Da treba ga osušiti za upotrebiti u jelima -aroma je slađa.

  Dobar je za stavljati u ormare protiv moljaca, ne treba ga zato niti osušiti, on je odmah nekako suh. Antiseptik je, pogotovo je dobro ljeti ga stavljati u hranu protiv kvarenja.

  Što se tiče sadnje ,uvijek se nalaze mladi lovori tamo gdje dolaze ptičice, one jedu bobice i one nakon obrade u njihovom probavnom traktu jako lako rastu.

  Mislim da bi se dalo uzgojiti na na balkonu, tamo gdje ga nema u prirodi.

  Vrlo je zahvalan u transportu, lako se osuši. Ne sada po vrućini ali mislim da  bi se mogle i poštom poslati mladice.   Kod mene ih ima za načupati  na svakom koraku. Lako se oblikuje u živicu i ima pravih umjetničkih djela okruglo rezanih grmova, iako naraste i visoko stablo od njega takoer.