Moj profil

Ukrasavanje torti - elementi pejzaza

2
Ukrasavanje torti - elementi pejzaza

Opis kako napraviti relativno brzo drvece, zbunje i slicno.

Opis kako napraviti relativno brzo drvece, zbunje i slicno.

Sastojci

cvecarska zica
jestive boje
royal icing
cereals, kokos i slicno

Priprema

1.

Za drvo, imate dva detaljna videa sa interneta, jedan da se napravi frame za drvo, drugi da napravite texture koji vam treba da zavrsite drvo (i textures koristite za zbunje).  Napravila sam frame od cvecarske zice po ovom videu:

https://www.youtube.com/watch?v=0FNQTxX_jT4

Ono sto je bitno za ukrasavanje je da koristite kombinaciju deblje zice (gauge 18) i puno tankih zica (gauge 30) inace drvo nece moci da nosi teret.

Takodje, probala sam stablo od royal icing ali to nije islo jer je bilo previse lomljivo pa je na kraju bila kombinacija royal icing da podebljam grane i gumpaste za stablo.

Za cvijece da dobijem izgled drva tresnje u cvatu sam koristila mjesavinu royal icing i quick oats.

Imate ovdje detaljni video kako napraviti razne textures kad pomijesate royal icing ili cokoladu sa raznim cereals, probala sam cornflakes i wheat bran i oats, i takodje kokos (flakes and powder) i zeleni caj. Wheat bran i corn flakes je dobar texture za velike torte, za manju travu bolje zeleni caj npr. 

Za drvo sam stavila quick oats umjesto rolled oats jer su pahuljice manje, i obojila sa dvije nijanse roze i nanosila malo po malo na drvo, sa susenjem izmedju slojeva.

Za zbunje na slici imam wheat bran, kombinaciju kokosa i quick oats za cvijece, kombinaciju corn flakes i quick oats za cvijece, i samo quick oats u dvije boje.

Posluživanje

Recept za royal icing imate ovdje.

  • Decor(1)
  • Alek(1)
  • Ukrasavanje(1)

3

😍

Hvala, sretna i tebi i sve najbolje!

Znam da te ovo smiruje i da uživaš u izradi i ja ti se divim.Srećna Vam Nova 2018 godina!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)