Moj profil

Ukrasi za torte, gumpaste fuchsia

16

Uputstvo za izradu cvetova od gumpaste. Podloga je fondant, listovi su gumpaste, ruzmarin je pravi.

Uputstvo za izradu cvetova od gumpaste. Podloga je fondant, listovi su gumpaste, ruzmarin je pravi.

Sastojci

Fuchsia+korpica na postolju
beli fondant
zeleni fondant
1 deblja cvecarska zica (za drsku)
1 tanja cvecarska zica
zelena, bela i roze gumpaste
prasnici (6 roze, jedan beli)
svezi ruzmarin
zelena cvecarska traka
gumpaste "lepak"

Priprema

1.

Kao i za sve ostale cvetove sa vrlo tankim laticama, latice treba delimicno prosusiti pre spajanja, i onda se spajaju tacno tamo gde treba koristeci lepak koji napravite tako sto ugrejete malo gumpaste sa vodom u mikrotalasnoj (otprilike kasika vode na 30 g gumpaste, moze se prilagoditi po potrebi, treba da bude vrlo gusta viskozna tecnost).

2.

Prvo pripremite postolje od belog fondanta tako sto razvaljajte fondant deblje pa isecite zeljeni oblik. Zatim zamesite malo belog i zelenog ali tako da se boje ne spoje skroz, pa oblikujte zdelu koristeci modlicu za brioche ili neku slicnu. Zidovi treba da su deblji da bude stabilnija. Zatim je skinite sa modlice i zalepite za postolje koristeci malo gumpaste lepka. Za zelene dekoracije sa strane sam koristila kalup i zeleni fondant, ostalo je radjeno slobodnom rukom. Gotovo postolje sa korpicom izgleda ovako Zatim zavijte deblju zicu u oblik drske i zataknite u korpicu tako da bude stabilno (sto je duza zica unutar korpice to je drska stabilnija. Rastanjite malo zelenog fondanta i pazljivo presvucite drsku. Ostavite korpicu da se malo prosusi.

3.

Zatim na zicu pricvrstite prasnike cvecarskom trakom tako da je beli duzi od roze, i jos dodajte malo bele gumpaste da se imaju na sta zalepiti latice, ovako . Rastanjite roze gumpaste i oblikujte cetiri latice. Slozite ih tako da se malo preklapaju sa strane i zalepite na donjem delu gumpaste lepkom. Omotajte oko prasnika i pricvrstite, ovako . Ostavite d se malo prosusi, i u medjuvremenu od bele gumpaste oblikujte pupoljke, koje pricvrstite na zicu i zatim nateknite lopticu od zelene gumpaste na dno pupoljka (po potrebi nanesite malo gumpaste lepka izmedju belog i zelenog dela). trebaju dva pupoljka, i ostavite ih da se prosuse.

4.

Zatim od bele gumpaste oblikujte valjcic, donji deo malo rastanjite i izrezite nozem cetiri latice, ovako . Latice pazljivo rastanjite i savijte prema gore, ovako, a sredinu malo izdubite da bi mogle stati unutrasnje roze latice. Ostavite da se malo prosusi. Zatim na dno udubljenja stavite malo gumpaste lepka, provucite zicu kroz centar i pricvrstite beli deo oko roze dela. Sa zadnje strane belog dela nataknite lopticu od zelene gumpast, preostali deo zice omotajte cvecarskom trakom i pricvrstite za drsku korpice tako sto omotate zicu. Na isti nacin prcvrstite pupoljke (zicu takodje prvo omotati cvecarskom trakom).

5.

Idealno bi bilo sve spojiti kad je se suvo, ali nisam imala na sta da okacim fuchsia cvet, a on mora da se susi u visecem polozaju tako da sam ve odmah pricvrstila osim listova, ovako

6.

na kraju oblikovati listove i ostaviti ih da se dobro osuse. Onda ih zalepiti u zeljeni polozaj koristeci gumpaste lepak na drsci i na korpici, a u korpicu se jos moze staviti par grancica ruzmarina.

  • Dekoracije(3)
  • Ukrasi-za-torte(2)
  • Ukrasavanje-torte-i-kolaca(1)
  • Ukrasi(1)

8

55555 :)))))))))

E imam ipak jedno pitanje: šta radiš sa svim tim divnim ukrasima kad se torta pojede? Ili i njih da pojedem…:D

Ja više ne znam što reći…