Moj profil

Ukrasi za torte, marcipan, vuk

20

Trebdel me pitala kako napraviti vuka. Pa evo na primer ovako. Jedino sto se boje tice siva bi bila jos bolja, ali nisam imala sive boje.

Sastojci

1 vuk
~250 g marcipana
malo crnog fondanta
malo zutog fondanta
zuto-smedja boja u prahu
crveno-smedja boja u prahu
smedja gel ili tecna boja

Priprema

1.

Prvo oblikujte trup i deo vrata. Za razliku od drugih figurica koje sam pravila, ovde ne treba cackalica ili zica posto ce vrat biti deblji. Zatim oblikujte sape, prvo prednje pa zadnje i rep.

2.

Za figurice cetvoronoznih zivotinja od fondanta ili marcipana je najlaksa lezeca pozicija, samo obratite paznju na polozaj nogu ili sapa koji se razlikuje od zivotinje do zivotinje.

3.

Zatim oblikujte glavu (bez usiju) i spojite sa telom te dodajte jos malo marcipana za vrat i sve lepo poravnajte. Oblikujte usi, izdubite ih stapicem za jelo, naoravite dubljenje na glavi i utaknite usi (pritisnite stapicem za jelo sa strane gde je usna supljina), i na isti nacin pricvrstite nos koji napravite od crnog fondanta, ovako Od crnog fondanta takodje oblikovati linije za usta i kandze.

4.

Zatim malo napravite linije po povrsini da ne bude skroz ravno, te cetkicom nanesite boju, prvo zuto-smedju pa zatim crveno-smedju

5.

Na kraju tanko razvaljajte malo zutog fondanta, isecite oblik oka, napravite udubljenje na glavi gde ide oko i spojite. Tankom cetkicom i smedjom bojom (tecnom ili gel, a moze i jestivim markerom, ja sam koristila gel boju i tanku etkicu) izvucite okvir oka i zenicu.

Posluživanje

iz drugog ugla

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Samo za čitanje! Opcije dodavanja recepata i ostalog sadržaja dolaze uskoro! :)

Saznaj više