Moj profil

Ukrasi za torte, tulipani

41
Ukrasi za torte, tulipani

Uputstvo za izradu gumpaste tulipana

Uputstvo za izradu gumpaste tulipana

Sastojci

3 tulipana
3 cvecarske zice
crna gumpaste
zuta gumpaste (dve nijanse)
crvena gumpaste
krem gumpaste
malo zute boje u prahu
zelena cvecarska traka
gumpaste lepak

Priprema

1.

Prvo napravite gumpaste lepak, uputstvo sam vec stavila ranije ovde .

2.

Prvo napravite prasnike od gumpaste, crne ili tamnozute zavisi koje boje hocete da bude tulipan. Prcvrstite na zicu (vrh savijen u kukicu) i ostavite da se prosuse. Od zute gumpaste oblikujte tucak pricvrscen na zici. Na vrhu tucka oblikujte tri dela prstima ili pincetom, da izgleda ovako . Kad su se prosusili, pricvrstite prasnike oko tucka cvecarskom trakom, ovako .

3.

Za tulipan, razvaljate gumpaste tanko, secite cutterom ili nozem tri latice spojene u sredini, pa malo jos razvaljajte ivice latica. Za tulipane sa crnim centrom, uzmite malu grudvicu crne gumpaste, razvaljajte vrlo anko koristeci ball tool ili stapic za jelo, stavite na sredinu latica i jos malo razvljajte po ivici crnog dela da se lepo spoji. Stavite latice da se dobro prosuse i ponovite postupak za spoljasnje tri latice.

4.

Za tulipane sa zutim centrom koristiti zutu boju u prahu, latice se mogu susiti u bilo cemu pogodnog oblika, npr. ovako. Kad su se latice malo prosusile (ali ne skroz), u sredinu stavite malo lepka i provucite zicu kroz sredinu. POnovite postupak za sppoljasnje tri latice. Stavite da e malo prosusi, presvucite zicu sa malo zelene gumpaste ili cvecarskom trakom, i najbolje ako cvetovi imaju neki support dok se suse, npr. levak, ovako, ostavite sve da se dobro prosusi.

Posluživanje

Tulipane mozete koristiti kao deo cvetnog aranzmana ili u vazi od fondanta, ovako

  • Dekoracije(8)
  • Ukrasi(2)
  • Ukrasi-za-torte(2)
  • Alek(1)
  • Cvetici(1)
  • Dekoracija(1)
  • Saranje-torti(1)
  • Dekorativno(1)

8

😉😇❤️

Hvala vam puno na komentarima! Inace kad pravim cvece obicno pre nego sto pocnem trazim slike na google pa odstampam koje hocu i onda napravim sto mogu slicnije originalu. Npr. ovo mi je bio model za zuti tulipan.

Tulipani, moji omiljeni. ... Alek za cool cheficu!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)

Recepti koji koriste slične sastojke

Gumpaste cvetni aranzman
alek

Gumpaste cvetni aranzman