Moj profil

Ukrasne kutije za poklon

171

na traženje kako radim kutije objavljujem da je to decoupage ili salvetna tehnika (salvete, rižin papir, decoupage ukrasni papir).
a) ovo su kutije zgodne za poklon, odlaganje sitnica i sl.
b) SALVETNA TEHNIKA od stiropora USKRSNA JAJA, božićne kuglice itd

na traženje kako radim kutije objavljujem da je to decoupage ili salvetna tehnika (salvete, rižin papir, decoupage ukrasni papir).
a) ovo su kutije zgodne za poklon, odlaganje sitnica i sl.
b) SALVETNA TEHNIKA od stiropora USKRSNA JAJA, božićne kuglice itd

Sastojci

a) MATERJAL ZA KUTIJU
1 KARTONSKA KUTIJA OD CIPELA
salvete ili
uzorak sa decoupage papira ili rižin papir
lak ljepilo decoupage Art potch
Akrilne boje (Basic, Acryl, Art Acryl Basic)
P R I B O R
1 kist sa žutom dlakom za salvete ili
plosnati kist za decoupage papir
b) OSTALO ZA UKRAŠAVANJE OD STIROPORA
1 jaja od stiropora ili kuglice za bor
može tegle, gotovi oblici od stiropora
drvene daske, pločice sve što vam se ćini
zgodno za ukrasiti staklo, tanjuri itd

Priprema

1.

a) ukrašavanje kutije

1. Kutiju kartonsku od cipela, prvo očistimo od papirića cjene i sl. (može i bilo koja druga manja npr manje kutijice),zatim ju prefarbati plosnatim kistom akrilnom bojom i to najprije s unutrašnje strane (kutija i poklopac). Pusti neka se osuši.

2.

1.a) U međuvremenu ako želiš motiv sa salvete izreži (još ju je bolje iščupkati.. lakše ju je odovojiti). Salvete su u pravilu 2 ili 3-slojne, pa se prije ljepljenja trebaju odvojiti bijeli slojevi salvete tako da ostane samo onaj tanki sloj sa motivom.

3.

2. Kad je unutarnja strana suha ofarbaj akrilnom bojom vanjsku stranu. Neka se osuši i kad je suho idemo na ljepljenje motiva sa salvete ili uzorak sa decoupage papira, ovdje sam upotrjebila uzorak suncokreta sadecoupage papira .

4.

3. Lak ljepilo Art potch za decoupage se tanko premaže na mjesto gdje će se salveta odnosno motiv zaljepiti, na to mjesto pažljivo položi izrezani motiv, lagano rukom izravnati rubove i pusti da se osuši.
Ako je uzorak sa salvete obavezno koristi kist sa žutom dlakom i to idi u smjeru iz sredine prema kraju ..tako nečeš oštetiti salvetu jer je osjetljiva.
Kad se osušio uzorak na kutiji treba još jednom premazati lak ljepilom (mekanim plosnatim kistom) radi zaštite. Ako imate tanki gilter liner (srebreni ili zlatni obrubite uzorak ako želite vidi slika i još
kutija za novorođenče i još kutija za žensko novorođenče
“kutija”:
evo još nekih “radova s kutijama”
ukrasna kutija za bocu pića
“oslikani kamenčići:https://www.coolinarika.com/slika/253652
više kutija oslikano decoupage papitom

5.

b OSTALO … gotovi oblici od stiropora; uskrsna jaja, božićne kuglice i sl.

6.

1 npr jaje za uskrs Pripremimo drveni štapić,ljepilo salvetu šarenu sa cvjetićima iščupkanu na komadiće, one su za početak najzgodnije

7.

2.Uzmemo jaje od stiropora i stavimo drveni štapić u njega da lakše baratamo slika, stavimo mali komadičak kistom umočenim u ljepilo pređemo po tom djelu i tako idemo redom i dok cjelo jaje ne poljepimo..vidi jaje

8.

3. ka d si poljepio komadičke po cjelom jajetu premaži ljepilom ili mješavinom drvofiksa i ljepila za tapete (jeftinija varijanta) ili art potch (mat ili visoki sjaj ili plavi šljokasti).

9.

4. Stavi ga tj zabodi sa štapećem (tu je zgodan deblji stiropor na koji ćeš zabadati ili jaja ili kuglice božićne već ovisi što radiš) da se posuši. To su osnove, možeš ga farbati kao kutiju pod a) i naljepiti uzorak… nek mašta radi..

10.

Evo nekih od radova s predmetima od stiropora;
slika
slika s jajima od stiropora
ukrašene glinene tegle

12.

NOVIJI RADOVI:     drvena  škrinja ;  staklena zdjela  sa lavandom  sa rižinim papirom  kao i vazica sa lavandom u istom tonu ;

13.

Posluživanje

Materjal je dosta skup zato je najbolje početi sa kartonskim kutijama i salvetama vidi sliku … s tim sam počela i tako se naučila i onda malo po malo usavršila se..
Za ukrašavanje prigodnih božićnih i novogodišnjih premeta mogu se dodatno, uz već gotove prigodne salvete(uskrsne, božićne, ili tanki ukrasni papiri) koristiti gilteri, umjetni snijeg, pearl boje, metalik boje, ukrasne trace uzice, mramorne boje itd.)
Hvala!!
Decoupage papir, rižin papir i ljepila te ostali materjal ima za  naručiti preko neta  ili rezervirati , pa  kupiti u trgovini Lumos u Petrinjskoj 31/1 u Zagrebu Tel: 01 / 4921 416
Ili u Zadru na adresi Fra Šimuna Klimantovića 1, tel/fax: 023/311 296 više
ili u Hobby Art Centar Chemaco Ulica grada Vukovara 226 10 000 Zagreb tel. 01/611 47 11, 01/6111 274 više
Ima i   Perlica u Zvonimirovoj42…tel. 01 4618023

NB Hoby art Kustošijanska c

Megacolor Hoby art Savska 160  tel 01/6055-291 Mob 091/6550-297

  • Decoupage(11)
  • Salvetna-tehnika(4)
  • Dekoracije(3)
  • Uradi-sam(3)
  • Hobi(2)
  • Salvete(2)
  • Art(2)
  • Hobby(2)
  • Kreativno(2)

20

#19 Haritina  može se koristiti i  drvofix  sa tapetama. I nisu potrebne dvije vrste akrilnih boja..može i jeftinija varijanta..  Više  imaš OVDJE u LAK-LJEPILO , pogledaj pod točku20, pa si pročitaj a ako treba nešto javi se na p.p🙂

Sory..tek sam danas pitanje vidjela pa ti javljam na p.p.🙂

Da li mi je potreban ovaj lak ljepilo decoupage art potch, ako koristim salvete i da li mi trebaju dvije vrste ovih akrinih boja ili je nebitno koju od ove dvije (navedene u zagradi) koristim?

ovo je supeeeer...ovih dana planiram kupiti Materijal i bacam se na posao ;)))

hvala na ovom Receptu :*

Ovako je ispalo drugima