Moj profil

Uskrsnja salata

30 minuta
6
Uskrsnja salata

Ovu veselu i nadasve lijepu salatu mozete sloziti vecer prije , dobro umotati i servirati sutradan uz pecenje . Ovo je samo prijedlog kako imati lijepu salatu i u danima kada ste prezauzeti i kada vam je svaka pomoc dobrodosla . 

Ovu veselu i nadasve lijepu salatu mozete sloziti vecer prije , dobro umotati i servirati sutradan uz pecenje . Ovo je samo prijedlog kako imati lijepu salatu i u danima kada ste prezauzeti i kada vam je svaka pomoc dobrodosla . 

Sastojci

1 manja glavica salate zelenog lista
1 manja glavica salate ljubicastog lista
300 g rikule
3 perziska krastavca ( koji se ne gule )
400 g svijezeg graska
300 g feta sira
Preljev sa zacinima
1 ljutika - nasjckana
3-4 listica bosiljka -nasjeckanog
3-4 strucka persina- nasjeckana
1 rezanj cesnjaka - nasjeckan
120 ml Maslinovo ulje
3 zlice vinskog octa
Kremasti talijanski preljev
240 ml majoneze
1/2 luka-nasjeckanog
2 zlice vinskog octa
1 zlica secera
3/4 zlicice italijanskog zacina
1 rezanj cesnjaka -usitnjen
Preljev sa balzamicnim octom
60 ml maslinovog ulja
2 zlice vode
I jos
cvjetovi bio porijekla
karamelizirani orasi
croutons

Priprema

1.

Najprije svijezi grasak blansiraj 3 min , pa prebaci u vodu sa ledom da se ohladi i zadrzi lijepu boju , ocijedi . Salate natrgaj na manje komade i odstrani korijen , pa ih posebno operi kao i rikulu . Krastavac narezi tanko na ploske kao i rotkvice , a dvije odvoji i njih samo prepolovi skupa sa zelenim dijelom . Avokado ocisti narezi i prelij limunovim sokom a fetu narezi na kocke . 

2.

Na dno vece i plice servirne zdjele rasporedi rikolu , pa preko u grupicama slazi naizmjenice salatu sa zelenim listom ,salatu sa ljubicastim listom , ploskice krastavaca , ploskice rotkvice i hrpice blansiranog graska . U sredinu poslozi avokado i fetu . Po cijeloj salati rasporedi cvjetice iz bio uzgoja . Sve dobro umotaj u plasticnu foliju i spremi u hladnjak do upotrebe . 

3.

Za preljev sa zacinima sve sastojke stavi u staklenku sa poklopcem i dobro promuckaj . Za kremasti talijanski preljev sve sastojke stavi u zdjelicu i dobro samelji stapnim mikserom , prekrij folijom . Za preljev sa balzamicnim octom sve sastojke stavi u staklenku sa poklopcem i dobro promuckaj . Sve preljeve mozete cuvati u hladnjaku 8 dana . Croutons i orahe stavi u servirne zdjelice i prekrij . 

4.

Slozenu salatu serviraj sa pripremljenim preljevima , croutons i orasima . Na ovaj nacin salata je uvijek svijeza , jednom kada je zacinite ona polako vene igubi lijepe boje , zato kada imam veca okupljanja volim ovaj nacin serviranja da svak sebi zacini salatu kako i koliko zeli , a ostatak i dalje ostaje svijez . 

  • Salati(1)

3

Lepa i vesela salata 

Wow, prelepo izgleda ❤️❤️❤️

Predivno

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)