Moj profil

UŠTIPCI

62

Jedan izuzetno lagan recept za one kojima uštipci ne uspevaju. bez mnogo lupanja, tj.skoro bez mućenja dobićete savršene šupljikave uštipke.

Jedan izuzetno lagan recept za one kojima uštipci ne uspevaju. bez mnogo lupanja, tj.skoro bez mućenja dobićete savršene šupljikave uštipke.

Sastojci

40g svežeg kvasca u 100ml tople vode
prstohvat šećera i brašna
400g brašna
1 kašičica sitne soli
250ml vode

Priprema

1.

Staviti kvasac sa prstohvatom šećera i brašna u 100ml tople vode i ostaviti na toplom mestu da nadođe. U dubljoj šerpi staviti jedno jaje koje ste malo umutili viljuškom, pa mu dodati brašno, so, nadošli kvasac i 250ml vode. Umutiti viljuškom samo da se sve poveže oko minut i ostaviti šerpu, koja bi trebalo da je do pola puna (inače će prekipeti), na toplom mesto oko 30 minuta, da se testo skoro udvostruči. Ovde nema onog dugog lupanja varjačom, iako to ne može da škodi.

Na dubokom i vrelom ulju u maloj šerpici pomoću 2 kašike, ili jedne kašike i prsta spuštati uštipke. Najbolje je pržiti jedan po jedan uštipak. Okretati ih tek kada je jedna strana u potpunosti pečena. Ređati ih na žicu od rerne koju ste postavili iznad pleha od rerne da se ocede od suvišne masnoće. Služiti vruće.

  • Ustipci(6)

12

😋

I da,mora dooosta ulja da se stavi i na jakoj vatri da se prze da ne bi bili premasni...

Predivni su! Hvala mnogo na receptu 🙂

Upravo sam ih pravila i moji klinci su odesevljeni :)) Bas su mi super ispali i sveee smo smazali 😋

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)