Moj profil

Varivo od ječmene kaše

50 minuta
33
Varivo od ječmene kaše

Ako ječmenu kašu ostavite namakat preko noći, za 45 min imate fino varivo. Koristim kupovnu ječmenu kašu, znači već je na neki način obrađena pa nema potrebe za dugim kuhanjem. 

Ako ječmenu kašu ostavite namakat preko noći, za 45 min imate fino varivo. Koristim kupovnu ječmenu kašu, znači već je na neki način obrađena pa nema potrebe za dugim kuhanjem. 

Sastojci

15 dag ječmene kaše
po želji slanine
začini

Priprema

1.

Ječmenu kašu navečer stavit namakat u čistu hladnu vodu.  Slijedeći dan ju dobro operite, u nekolko voda! Zaliti vodom i posoliti. Stavi da zavri. 

Za to vrijeme operite i pripremite ostale sastojke.

2.

U zagrijanoj tavi popržit narezanu slaninu (ako je dosta masna - odliti dio masnoće!) , potom ubaciti narezane mrkve, može i malo celera, te narezan poriluk. Kratko popržiti na srednjoj vatri, da mrkvica dobije zapečenu boju a poriluk samo da 'povene'-zato ide zadnji u tavu.

3.

Sve u tavici začinite po želji, ja stavljam malo kurkume i dvije žlilčice kumina. Sadržaj tave prebacit k ječmenoj kaši. Po potrebi dodati vegete i nek vri dok kaša ne omekša, čak bi i pola sata bilo dovoljno. Na kraju u 2 dcl vode razmutit žlicu-dvije brašna, ulijat u varivo da ga zgusne, pustit još malo da provri, popaprit i servirat vruće.

  • Ječam(3)
  • VARIVA(2)
  • Varivo(1)
  • Orzo(1)
  • Varivo-od-jecmene-kase(1)
  • Isprobala-anavalbi(1)
  • Poriluk(1)
  • Isprobano-duka11(1)
  • Isprobano-pompom(1)

7

volim i ja orzo i odmah sam znala da ću ovo varivo raditi za ručak(e imala sam ručak za dva dana-a meni drugi dan bude još bolji)...spremam i ja slične varijacije,a kod mene je bila domaća panceta i domaći orzo koji sam kupila ovo ljeto na jednom sajmu u Kanfanaru,e i ja nisam legirala sa brašnom jer mi je bilo dosta gusto...ovo će opet kod nas na reprizu ❤️

Super varivo..

I Majo opet si kriva, a ovog puta zato jer je pompom spremila prvi put sama varivo od orza ( tako ga zove moja svekrva )...Oduvijek mi ga je spremala svekrva, malo drugačije doduše, po svom...a sada sam ja to spremila sama i obradovala nju, a ona je dok se kuhalo samo vikala: A šta to Ankice miriše...a ja sam se svojski potrudila i htjela da zamiriše sve do tebe...

Ovako je ispalo drugima