Moj profil

Vrhunski zapečeni grah ;)

60 minuta
45
Vrhunski zapečeni grah ;)

znaci toliko je dobro da sam morao podijeliti ovdje :D

znaci toliko je dobro da sam morao podijeliti ovdje :D

Sastojci

za
600g krupni bijeli grah
250g crveni grah
3 poveća mlada krumpira
200g mix kukuruz, grašak i crvena paprika
2 pučke kobasice
po želji sjeckane dimljene slanine
po želji začini; chilli, paprika, vegeta itd.

Priprema

1.

znaci ja sam improvizirao, tj po zelji sam sastojke ubacivao. Prvo sam isjeckao na kockice dvije pucke kobasice, dva komada slanine i tri poveca mlada krumpira. Grah sam kupio u konzervi, procijedio sam veliku konzervu krupnog bijelog graha, malu konzervu crvenog graha i malu konzervu mix kukuruza, graška i paprike (graška sam pola odvadio, a mix ima za kupiti u konzumu).

2.

dva crvena luka nasjeckana na sitno sam dimstao na obicnom ulju jer nisam imao drugog trenutno, iako mislim da bi bilo bolje na maslacu ili maslinovom ulju, dimstati dok ne postane sladak, nakon toga ubaciti kobasicu i slaninu i to prodimstati lagano koju minutu, dodati crvene paprike, tucane paprike i vegete po zelji, ali ne previše vegete jer je slanina slana sama po sebi već te nakon toga dodati grah, kukuruz i krumpir. 

3.

nakon što to sve pomiješate, odmah potom staviti vrhnje (ja sam stavio pola običnog jer nisam imao drugog trenutno, ali da jesam, stavio bih cijelo vrhnje za kuhanje), otprilike zaliti sa pasiranom rajčicom, mozda jedan dcl otprilike sam stavio. To sve zajedno dimstati desetak minuta, zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva za to vrijeme.

4.

nakon što ste prodimstali, istresite u nauljenu tepsiju (ako imate maslaca, namažite s maslacom) te sve zajedno istresti u tepsiju i na 45 min otprilike zapeći u pećnici na 180-200 stupnjeva, po potrebi regulirati. 

5.

prije nego izvadite iz pećnice, probati krumpir jel omekšao jer ako je stariji treba mu duže da omekša. Možete poslužiti kao prilog ili jesti samo, uz salatu po izboru. 
Dobar tek :D 

  • Grah(2)
  • Grah-varivo(1)
  • Gravce-na-tavce(1)

1

Dobro što si ovo podijelio, izgleda odlično 👍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)