Moj profil

Zbrzaj pa ručaj (krumpir iz pećnice, grilane tikvice s češnjakom, matovilac i baby mozzarella)

5

Ovo je jedan prijedlog brzinskog ručka, opereš, izrežeš, jedan dio staviš u pećnicu, drugi pripremiš za 5 minuta i ručak bude gotov bez previše truda... :)

Ovo je jedan prijedlog brzinskog ručka, opereš, izrežeš, jedan dio staviš u pećnicu, drugi pripremiš za 5 minuta i ručak bude gotov bez previše truda... :)

Sastojci

1 srednja tikvica (oko 300-400 gr)
500-600 gr krumpira
50 gr matovilca
5-6 žlica maslinova ulja

Priprema

1.

Krumpir oguliti, izrezati na kockice približno iste veličine (ne trebaju biti jako male) i preliti s nekoliko žlica maslinova ulja te rukama sve pomiješati da se kockice oblože uljem (ne trebaju "plivati" u ulju, u tome i jest poanta da se krumpir peče na minimalno ulja). Na dno pleha staviti pek papir i rasporediti krumpire. Peći na 200 stupnjeva oko 40-50 minuta. Kada je krumpir pečen posliti ga po ukusu (nikako ne prije pečenja).

2.

Tikvicu oprati, oguliti (nije obvezno) i izrezati na malo deblje ploške (otprilike 5-6), blago posoliti i ostaviti da puste vodu. Kada puste vodu, obrisati ih ubrusnim papirom, a za to vrijeme staviti grijati tavu u koju smo stavili žlicu maslinova ulja i pola žlice putera (to se radi da ulje ne bi špricalo prilikom pečenja). Tikvice kratko izgrilati i s jedne i s druge strane a potom posložiti na tanjur i preliti svaku marinadom od češnjaka i maslinova ulja.

3.

Matovilac oprati, blago preliti uljem i od gore posložiti polovice baby mozzarelle.

  • Grilane-tikvice(1)
  • Baby-mozzarella(1)
  • Krumpir iz pećnice(1)
  • Mozzarella(1)
  • Tikvice(1)
  • MATOVILAC(1)

4

Minus40kg, u principu nisam izmislila neku "toplu vodu" što se kaže, ali je ovo hajdemo reći neka ideja kako ručak i bez mesa (iako ja volim mesne obroke) može biti takav da se čovjek najede jer je više povrća zastupljeno... a i nutritivno ručak nije siromašan. U pravu ste, može se kombinirati na milijun različitih načina. 🙂

Jako dobro, tj. ovakvo nešto se da kombinirati na mali milijun načina, i to je stvarno izvrsno 😉

Dobrodošli na ručak! 😇😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)