Moj profil

Želim vam sve najbolje u 2010!!!

6

..."Dogodit će vam se prema vašem vjerovanju" kaže Biblija.

..."Dogodit će vam se prema vašem vjerovanju" kaže Biblija.

Sastojci

malo mudrosti
puno vjere u sebe

Priprema

1.

Jednoga dana jedan čovjek nađe se u raju. Po dolasku, bio je pozdravljen i ugošćen od strane dva anđela koji su gu poveli u obilazak raja i svih rajskih čuda. Tokom obilaska čovjek primjeti jednu sobu kojoj su anđeli svo vrijeme izbjegavali da se približe.

2.

“Šta se nalazi u toj sobi?” – upita čovjek.

3.

Anđeli se pogledaše na trenutak kao da su se pribojavali baš tog pitanja. Nakon kraćeg vremena jedan od njih istupi i blago reče: “Nije nam dozvoljeno da te udaljavamo od ove sobe, ali vjeruj nam – ne želiš da uđeš unutra!!!”

4.

Čovjekov um poče da ubrzano radi pitajući se: “Šta bi onda moglo da se nalazi u toj sobi? Šta bi moglo biti u njoj tako užasno da ovi anđeli žele da to sakriju od mene? Znam da bih trebao vjerovati anđelima, ali ovo je ipak preveliko iskušenje…između ostalog, i ja sam samo čovjek.”

5.

Polako krenuvši prema sobi, čovjek je bio ispunjen zebnjom i strahom šta ta soba krije. Ali na njegovo iznenađenje, kad je otvorio vrata, soba je bila prepuna najljepših stvari koje je mogao da zamisli: prelijepa kuća, srećna porodica, najbolji prijatelji i nevjerovatna bogatstva.

6.

Očiju širom raširenih, čovjek se okrenu prema anđelima i upita ih: “Ne razumijem, zašto niste htjeli da uđem u ovu sobu? Pa, ova soba je ispunjena svim stvarima o kojima sam cijeli svoj život maštao?!”

7.

Anđeli se ovaj put tužno pogledaše, okrenuše se prema čovjeku i rekoše u glas:

8.

“Ovo su sve te silne stvari o kojima si maštao dok si bio živ, ali nažalost nikada nisi vjerovao da ih možeš imati.”

Posluživanje

.... toliko nam je malo potrebno da bi smo bili sretni, važno je samo vjerovati u sebe. izgubiti vjeru u sebe, znači odreći se samog sebe. ovom kratkom poučnom pričom želim da vam poželim sve najbolje u Novoj 2010, želim vam puno ljubavi, mudrosti i zdravlja…... i naravno još puno novih divnih recepata koje ćemo dijeliti na našoj Coolinarici :)))

  • 2010-bozic(1)

8

Sve najbolje i od mene.

Sretno i veselo ti bilo!

SRETNU I USPJEŠNU 2010 GODINU!!!!!!!!! Čini mi seda je najvažnija stvar kod uspjeha naučiti preživjeti poraz.Morate ga naučiti tolerirati, ali nikad ga prihvatiti. Jackson