Moj profil

Moja prva svadbena torta

Prekrivena čokoladom za modeliranje! ? Ali da krenem od početka.

Donja torta – prečnik 30 cm, visina 10 cm:

1. Kore su rađene po receptu za Bijelu krokant tortu od 20 jaja. Pečena je jedna kora i presečena po visini na tri dela. Kora dosta naraste, pa sam uz ivicu tepsije postavila papir za pečenje 10 cm visine.

2. Krem je rađen po receptu za Čokoladnu tortu od po 750 g bele i 750 g čokolade za kuvanje . Začinjen je sa kafom i rumom.

Srednja torta – prečnik 25 cm, visina 10 cm:

Rađena po malo izmenjenom receptu za Nugatisimu od 20 jaja. Pekla sam dve kore od po 10 jaja i sekla ih po visini na tri dela.

Gornja torta – prečnik 20 cm, visina 10 cm:

Rađena po receptu za Jaffa Lady od 8 jaja. Pečena je jedna kora i presečena po visini na 4 dela.

Svaka torta je rađena u obruču za torte.

Svaka torta je prekrivena čokoladom za modeliranje. Masu sam pravila od 2 kg bele čokolade za kuvanje koristeći bagremov med umesto glukoznog sirupa.

Svi ukrasi su pravljeni od čokolade za modeliranje (samo je drvena podloga za tortu obložena fondanom) i premazani pomoću četkice zlatnom bojom u prahu razmućenom u malo alkohola. Krugove sam sekla modlama, a leptiriće (bilo ih je ukupno 3) sam pravila u silikonskom kalupu. Točkovi bicikla su kombinacija bele i crne čokolade za modeliranje, spojeni žicom.

Na gornjoj torti su bile još dve čokoladne čašice sa Baileys-om koji su mladenci popili pre sečenja torte (i pojeli čašice). ?

Torte sam transportovala svaku zasebno i složila jednu na drugu u lokalu gde je bila svadba, bez ikakvih tacni, štapića i sl. između torti.

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.