Moj profil

Zao mi je sto nemam lepsu slika preseka i lepsi presek jel, ovo parce je poslednje ostalo na tacni, i ja sam ga bukvalno otela iz ruku mami?  samo da skljocnem da ne pricam u prazno? Pa da pocnemo ?

Kore su iz Annikine bijele rolade, gde sam ja umesto brasna stavila samlevene pecene lesnike i dodala 1 punu kasiku ostrog brasna, pekla tacno 12 min svaku. Sledeci put bih pre stavljanja smese u kalup prekrila celo dno sa malo krupnije mlevenim lesnicima pa onda nanela smesu i pekla, tako da kad skinem obruc i odvojim koru i okrenem je, ti lesnici budu od gore, u funkciji onog neceg za pod zub? 

Fil je iz Krem torte od Mily, onaj zuti sa sledecim izmenama...Umesto 130g gustina, koristila sam 2 pudinga od lesnika sto je tacno 80g, 50 g gustina i  2 pune kasike ostrog brasna. Maslac i zelatin sam izbacila. Koristila 100g bele cokolade i 200g belog eurokrema (mlecna linolada sa lesnicima) i dodala 150ml umucene biljne slatke pavlake i 100g mlevenih pecenih lesnika. Penasto umutila 5 zumanca sa secerom, dodala gustin, brasno, pudinge i pola mleka a drugu polovinu stavila da se zagreje. Kad je provrilo, skinula sa vatre, smanjila na umerenu, dodala polako  smesu sa zumancima i kuvala dok se nije zgusnulo. Posto je dosta gusto bilo, vise od pudinga, pre stavljanja folije, kratko sam izmiksala da sve bude fino jednako kremasto, stavila foliju i ostavila da se ohladi. Ali ne skroz, samo malo, cim se smlacilo dodala sam umucenu slatku pavlaku i lesnike i to je to. 

Od gore ganache od 150g  milka noisette i 150 ml slatke pavlake. 

E sad utisci?

Torta je toliko kremasta, da imate utisak da je sve samo fil, da kora nema? Mislim vidite vi njih, ali su one toliko nezne i lagane, penaste nekako, da se prosto stope sa filovima?Fil je kao sto vidite, jaaako kremast, sigurno najkremastiji koji sam jela dosad?Sa punim ukusom pralinastog lesnika, a opet nekako lagan, nekoliko njih je prokomentarisalo da je torta kao sladoled od lesnika? Mislim da ce biti super i sa crnom cokoladom umesto bele , nutellom umesto bele linolade i dodatkom kakaa u kori...meni je ipak crna cokolada draza ? Svakako, diiiivna??

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.