Moj profil

Slavski kolači

Naši đurđevdanski kolači... ? Kolači su naravno moje zaduženje, a ove godine sam se potrudila da na tanjiru bude za svakog po nešto, da budu ukusni, i da budu lepi na oko... ?

Tu su naravno obavezne Rozen plus od Hat, koje sam uspela da ukrasim preslikačem, tako da su ljudi pored ovih slojeva bili oduševljeni i izgledom, kolač koji definitivno privukao najviše pažnje... ? Hat hvala na savetima ?

Zatim tu je Gocina Kokos fantazija, kolač koji obožavam pa sam ga pretvorila u Bounty štanglice... ?

Pomoravkine najkusnije Breskvice ? jeste da izgubim čitavu večnost praveći ih, pogotovo ove godine pošto sam ih pravila mini ? ali ja ih mnogo volim i vrede svakog truda! ?

Jekina Šarena orandž pita kao predstavik kolača sa korama ? kolač mi je baš iznenađenje, tako je mekan i ukusan, baš mi je drago što sam ga napravila, mislim da ulazi u standardnu slavsku postavku... ?

Zbog bake naravno moraju biti i oblatne na tanjiru, a jedina oblatna koja kod mene dolazi u obzir je Merina Šarena ? po ko zna koji put kod nas... ?

Kolač od maka i oraha je mene oduševio ? za prave ljubitelje maka ? meni se mnogo dopala ta kombinacija, a kora mi se posebno sviđa!

I tu su Jekine Ledene bombice, doduše modifikovane u Snickers bombice ? kolač koji je oduševio bratovo i moje društvo, samo je bila delema da li više liči na Snickers ili na Sweet... ?

I naravno mamina bajadera, koju svi naši gosti očekuju jer je na slavskom tanjiru odkad ja znam za sebe... ? Samo nikako ne mogu da nagovorim mamu da me posluša za glazuru i da je pravi samo od čokolade i ulja ? uvek pravi tu svoju koja stalno puca i pokida mi sve živce dok sečem kolač... ?

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.