Moj profil

Slavski kolac po receptu Jafi

Kod mene vec godinama isto izgleda, patkice, klasje, grozd, knjiga i jabuke od ukrasa i ovo predivno posno  testo po Jafinom receptu. Da vam bude jasno koliko je testo dobrom recicu vam da je slava mrsna ali su moji hteli da napravim kolac bas kao sto pravim i sebi jer je predivnog ukusa. 

Ovog puta sam napravila gresku i ukrase po savetu iz nekog od brojnih recepata napravila par dana ranije, jer mi se taj savet u prvi mah ucinio logicnim (ukrasi ce se prosusiti i postati laksi pa ce se kolac bolje podici, velika zabluda,  jesu, postali su laksi ali totalno krti, lako lomljivi i nesavitljivi, tako da sam umesto da savijam klasje morala da ga lomim i zabadam u testo. Vracam se starom nacinu, vece pre pecenja kolaca, napravim ukrase i ostavim ih na pobrasnjenoj tacni prekrivene plast. folijom, tako da sutra mogu lako namestati ukrase po kolacu i dodatno ih oblikovati u zavisnosti od oblika naraslog testa.

Jafi hvala ti na ovom receptu, to je bio jedan od prvih recepata koji sam odstampala sa coolke iz perioda dok sam bila samo posmatrac sa strane.

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.