Moj profil

Cool-susret u Sarajevu

Došao je taj dan da mi se ostvari jedna velika želja! Želja da vidim Sarajevo, veliku ljubav Kemala Montena jer po njegovoj pjesmi Sarajevo ljubavi moja beskrajno sam ga zavoljela na neviđeno!
Razmišljam danima, a čini mi se da je naša draga @djegica u Sarajevu, pišem joj poruku večer prije i nećete vjerovati odmah mi odgovara i kaže unatoč obavezi da će sve učiniti da dođe!
Dolazim u Sarajevo, ali naravno ništa od tih tele-prelazaka ja nisam znala napraviti, na Baščaršiji u zlatarnici molim gospođu da mi pomogne, ona sve čini da me spoji na svoju radnju ali ne uspijeva! 
Dajem joj broj i ona sa telefona zlatarnice zove našu Ivanu i s njom dogovara naš sastanak, gospođa mi prenosi u pol dva ispred Vijećnice, možeeeee kažem! Presretna sam jer sam skoro izgubila svaku nadu da ću uspjeti, a boravak u Sarajevu zakazan na kratko!
Čekam i usput razgledam taj divan grad, prati nas krasno vrijeme, sve je puno turista sa svih strana svijeta, tramvaji dolaze i staju, kreću...evo je, dolazi naša draga Ivana!
Presretna sam što vidim to drago lice sa avatara, ne mogu vjerovati da je to istina! Vodi me Baščaršijom i dalje pokazujući mi s velikom ljubavlju sve znamenitosti svoga predivnog grada, u maniri pravog turističkog vodiča, vrijeme koje je ionako kratko brzo prolazi, kupuje mi suvenire za sjećanje na posjet njenom gradu. Sjedamo na Baščaršiji da popijem pravu kavu i još malo popričamo, možda vam je poznato ja nisam ljubitelj prave kave, ali ova kava je nešto najljepše što sam do sada popila! Moramo se rastati, meni uskoro polazi bus, hvala ti draga Ivana na svemu, moj posjet Sarajevu si učinila božanstvenim, pozdravljamo se u nadi nekog novog susreta!?

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.