Moj profil

Marinirane balancane /recept Vilija Cvek /

Marinirane balancane //recept od Vilija Cvek, poznatog kuhara/

Balancane narezati na ploške debljine do 1cm, posoliti i ostaviti jedan sat na papirnatom ubrusu. Drugim ubrusom pritiskati i potom obrisati gorčinu. Naglo ispržiti na maslinovu ulju. Staviti na papir da se ocijede. Složiti u posudu. Posuti nasjeckanom mentom , češnjakom i poškropiti dobrim vinskim octom... Dobro ohladiti . Prilog uz sve .

Ja isto radim i sa tikvicama... U ovom slučaju nisam ih hladila već su bile prilog uz mariniran file od karabatka.... Dobitna kombinacija.

Piletinu volim peći na gradelama . Uvijek je držim u marinadi , nekada i cijeli dan. Marinadu pravim odokativno. U vrećicu stavljam / malo ulja ,sok od limuna ili  malo kvasine  , umjesto šećera stavljam žlicu tamne melase , ako je nemam stavljam demerara tamni šećer, malo soja sosa , malo tabasca , žličicu mljevenog peperončina , mljevenog papra , malo sjeckanog češnjaka, đumbira . To mi je osnov , ako imam i kakvog drugog začina stavim, a znam i med staviti. Sve to promućkam u vrećici i potom u to stavim piletinu /krilca , batke i dr / zavežem i držim u frižideru da upotrebe , S vremena na vrijeme okrenem vrećicu da se meso dobro obloži marinadom...

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.