Moj profil

Na pecanju kod Animode

Ukrala sam srijedu, zabacila udicu kod Animode na molu, i krenula na posao kojem se vec neko vrijeme radujem. Kada su u pitanju jibice i sve sto pliva, moja ljubav je epsko-intergalaktickih razmjera; sve sto je morsko, rijecno, potocno, barsko, kad-tad dodje na red. Privukla me Animodina kuhinja, jer kod nje pliva puno toga lijepoga. Usla sam naoruzana blinkerom, motovilom, peskafondom i panulama, plivaricom i grantuljom, i pronasla par super plivaca. Za danasnji rucak upecala sam ove: brudet od ugora, mediteraneo morski rizot, srdele u foliji, kozice na kruhu, manestricu od liganja i povrca, i lignje za pol ure.

Animodini recepti su laki za pratiti, oni mirisu na more i vino. Jela koje sam pripremila po njenim receptima su bila veoma ukusna; najvise sam se obradovala lignjama za pol ure, i za mene novom nacinu pripreme ugora. Kako ga kupujem na vijetnamskom marketu, tako ga i spremam na njihov nacin, sa ribljim sosom, limunskom travom i preprzenim kikirikijem. Anin nacin pripreme me je kupio na prvi ubod, i znam da cu ga od sada usvojiti.

Krenuli smo od kozica na kruhu i manestrice, pa na lijevo kornijevim korakom, dok za nama nije ostala pustos, kosti i raznorazni oklopi.

Ani, najljepsa ti hvala na ovim finim, jednostavnim i preukusnim morskim receptima koje si sa nama podijelila, prisvajam ih i ponavljam. ?

Tagovi

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Samo za čitanje! Opcije dodavanja recepata i ostalog sadržaja dolaze uskoro! :)

Saznaj više