Moj profil

1000 je i njezin broj

Otkako je proglašena cool chefomzinia nije prestala kulinarski se izražavati, tako da je njezina kolekcija recepata već i premašila brojku 1000.

Otkako je proglašena cool chefom, a prema nekima tu bi titulu trebala nositi za sva vremena, zinia nije stala kulinarski se izražavati. Njezina strast za kuhanjem pretočena je u preko 1000 recepata. Ispočetka je kuhanje bilo više pitanje potrebe nego strasti. Nešto su morali jesti da bi preživjeli 😉. Ručak je kuhala preko telefona s mamom, tako da su to bili jako skupocjeni obroci 🙂 A onda se desilo nešto  nevjerojatno,  počela je voljeti ono što je kuhala i tako je nastala strast za jelom. Nije joj išlo pletenje, ni heklanje , ni gobleni pa je morala naći nešto da spasi obraz i da pokaže da i ona nešto zna ;).

Namirnice nabavlja najviše u velikim marketima, jer ne voli malene prodavaonice. Veganske namirnice kupuje u specijaliziranim prodavaonicama. Voli birati sama, iako često pošalje i druge jer u sve markete nije dozvoljen ulazak sa psom, od kojega se teško odvaja. Da ju ostavite na pustom otoku, svakako ostavite i nešto brašna, kvasca, rajčice, ulja i bosiljka. Od toga bi se pravio kruh, tjestenina, umak od rajčica s bosiljkom, pizza ... jedna od njezinih omiljenih knjiga u djetinjstvu bila  je Robinson Crusoe, tako da opće ne sumnjamo da bi se ona sigurno dobro snašla 🙂.


U tanjuru voli puno boja. Počinje od crvene i poslije doda malo zelene,  žute... voli i obilne porcije , kad vidi malene porcije u restoranima uhvati ju tuga 🙁 U restoranu najviše voli pojesti ćevapčiće, a to kod kuće nikad ne bi pripremila, jer nikad ne kuha meso. Ovo teško priznaje, a porijeklo se ipak ne može sakriti 🙂 Omiljeno slano jelo joj je pizza, a slatko cheesecake, iako joj je teško izdvojiti samo po jedan iz svake kategorije, jer previše toga voli! Ali kad je najgore volje, rade se krumpirići i to oni "prženi" u pećnici!

Inspiraciju nalazi posvuda. Internet, televizija, knjige, restorani... Svoju kolekciju recepata voljela bi ostaviti svojoj  kćeri da joj olakša početke u kuhinji  i da joj ostavi nešto kao žena ženi . Voli sve vrste emisija o kuhanju. Gordon  Ramsay i  Buddy Valastro njezini su omiljeni chefovi. Prvi zbog dinamičnog karaktera, a drugi jer ono što skuha jede s takvom strašću da mu svaki puta zavidi 🙂 Kineska kuhinja ju je osvojila na prvu. Nikad nije bila u kineskom restoranu, ali joj je kćer oduševljena njihovom hranom i stalno je pričala o tome. Pa je onda zinia kupila sastojke, a muž kao i obično sumnjičavo gledao, misleći – evo, sve ćemo to morati baciti - a ona se dala na posao. Miris nije loš pa se i sama čudi kad od toga nešto bude 😉.

Također tvrdi da nije u stanju zamijesiti pošten fondan, ali se ne predaje. Ima još u rezervi dva kilograma šećera i tri - četiri recepta za isprobavanje. Kad fondan, po običaju, ne bude dobar, završi na muffinima. Ali zato nikako ne voli komorač. U njezinoj kuhinji imao je vrlo kratak nastup i začas završio karijeru, baš kao što je završilo i heklanje 🙂.

U kuhinji obično zataji kad njezina mama dođe k njoj. Sve ide naopako jer bi zinia u isto vrijeme pričala, kuhala i prala suđe. Iskustvo joj pomaže kad mora napraviti ručak u 20 minuta s onim što nađe u hladnjaku.  Ali zato u kuhinji nema pomagača. Ako je loše volje i ako ukućani nisu dovoljno hvalili njezino kuhanje, za kaznu još moraju oprati i suđe. Najveći obrok koji je spremala bio je za devet osoba. Morala je trčati kupiti veliki lonac za tjesteninu! A nedavno je pripremala tortu za 40 osoba. I rekla - nikad više!

I kako zinia nastavlja puniti svoj profil i uveseljavati naša nepca, zahvaljuje se svima na lijepom druženju. Coolinarika joj je puno toga dala. Naučila je stvari o kojima nije ni sanjala i upoznala divne ljude koje bez ove stranice ne bi nikad bila upoznala.

Za sav njezin doprinos jedno veliko hvala i puno uspjeha u daljnjem radu! 

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.