Moj profil

4. Tjedni meni za malene (i velike)

Vratili smo se na glavno jelo! Slijedi popis još 7 jela koja mogu jesti i vaši klinci i mi odrasli. :) Uživajte i dobar tek!

Ponedjeljak: Varivo od mješavine mahunarki i žitarica

Fantastičan obrok. A kako i ne bi bio kada je naravno - varivo! Dodali smo i mrkvice, celera, peršina, mladog poriluka i malo slanine i cjelokupan obrok je spreman. Moji su naravno smazali svoju porciju, dečko po običaju tražio još. 🙂 I uvijek ga kuhajte za dva dana jer je izvrstan i sljedećeg dana, a sebi ste smanjili posao oko razmišljanja o jelu za idući dan.

Utorak: Juha od tikvica

Juhicu sam radila samo za dječicu s obzirom da uglavnom im dajem bistre juhe svake vrste. Ovo je bio prvijenac u krem juhama. Nije prošlo sa velikim oduševljenjem, pogotovo kod dečka, ali za prvi put zadovoljavajuće. Ubuduće ću vam stavljati više ovakvih povrtnih krem juhica, kako bi i malene priviknula na njihov okus.

Recept:
1 veća tikvica
2 mrkve
šaka zobenih pahuljica
sol, papar
maslinovo ulje
peršin
Tikvice i mrkvu ogulite i izrežite na kockice. Kuhajte cca 15-20 min. Nakon toga sve zajedno spasirajte štapnim mikserom. Dodajte začine u željenoj količini, malo maslinova ulja, peršin i zobene pahuljice. Sve skupa kuhajte još 5-6 min.

Srijeda: Mesne okruglice + pire

Mljeveno juneće meso sa pireom odlična je kombinacija za današnji ručak. Meso je mekano, dodatno im ga naravno usitnim, ali ne previše tako da ga i rukicama mogu papati ako žele. Nije baš restoranski način klopanja 🙂 ali moja cura voli rukicama grabiti po tanjuru čak i kada jedemo juhu, pa neka uživa. 🙂

Četvrtak: "Garfild-lazanje"

Bili smo kod babe i dide i  radili domaću paštu, izrezali ju na rezance i kuhali sa suhim mesom, mrkvom, kapulom.....da dobijemo jedno fino jušno jelo. Kada sam bila mala ja sam to zvala "garfild-lazanje". Možda je to jeo onaj popularni mačak! Kako god bilo, mene je vratilo u djetinjstvo, a maleni su se oblizivali!

Petak: Razne vrste pečenih riba (srdele, inćuni, bugve...)

E ovo je već nama odraslima za gušt. Kako smo bili kod babe i dide na moru rekla sam neka mi samo speku ribu jer ju stvarno obožavam, a prilog nije bitan. Može biti bilo koje povrće ili ovaj put zaista meni za gušt bio je pomfrit. :))) Djeca nisu jela ovu ribu već juhu od oslića ali kako sam nju već prezentirala ranije, današnji dan je rezerviran za odrasle. 🙂

Subota: Goveđa juha i goveđi gulaš-krumpir

Dva u jedan za danas. S obzirom da moji još ne mogu pojesti uvijek i juhu i glavno jelo za ručak (pogotovo ne moje porcije koje im slažem :)) uvijek im dam na volju koliko u ovom slučaju pojesti juhe. Ona je, po meni, zaista jedan kompletan obrok za klince jer sadrži dovoljno tekućine, mesa, povrća razne vrste i tjestenine/noklica koje ih zasiti. Zato su ovoga puta porciju juhe podijelili, a najeli se gulaš krumpira. Krumpir sam im izgnječila ili ponekad je dovoljno samo usitniti, a meso izrezuckala na manje komadiće. Obrok: uspješan! 🙂

Nedjelja: Krpice sa zeljem

Domaća tjestenina sa zeljem, poznato kao i krpice sa zeljem. Prstima se naravno jelo jer nam je to omiljeno (čitaj: dječici :)) Prvi put su to jeli i nema se što reći, ponavljamo uskoro ovaj ručak!

 To je to za protekli tjedan, do sljedećega, puno pussa od mene, V&B.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.