Moj profil

5 do 12: Kako organizirati novogodišnji meni u posljednji čas

Vjerovali ili ne, zahvaljujući Coolkinim receptima, novogodišnji buffet za pamćenje sa slasnim krepkim i slatkim finger-food zalogajčićima nije nemoguća misija čak i ako se vrijeme do dočeka Nove broji u satima.

Na tjednom druženju s prijateljima u vašem omiljenom kafiću jednoglasno ste predloženi za organizatora i domaćina fešte nad svim feštama, dočeka Nove!

Iiiiiiiiiiii? Pa naravno da ste odmah pristali, jer ruku na srce, tko od nas Coolinaričara, poznatih po druželjubivosti, gostoljubivosti i naravno ljubavi prema kuhanju, može odoljeti takvom izazovu.

Priredite vrlo praktičan buffet ili švedski stol koji gostima omogućava da se sami poslužuju jelima koja im najviše odgovaraju.

Stoga, čak i ako vam je odmah nakon vašeg da sinulo da se vrijeme do dočeka više ne broji u danima, nego u satima, ne odustajte i ne brinite. Vjerujte, zahvaljujući cool savjetima i receptima, doček za pamćenje nije nemoguća misija čak ni u tako složenim uvjetima.

Organizirajte finger -food party za pamćenje!

Kako bi vaša briga o jelovniku završila tamo gdje je i započela, u vašoj kuhinji, te kako biste potom i sami mogli što bezbrižnije uživati u dočeku Nove, priredite vrlo praktičan buffet ili švedski stol koji gostima omogućava da se sami poslužuju jelima koja im najviše odgovaraju. Nadalje, kako je doček Nove specifičan, uvijek ludo zabavan party na kojem se uglavnom sve događa u pokretu, zaboravite na komplicirana jela koja se jedu sjedeći s brdom pribora, tanjura i ostalog. Goste radije razveselite bogatom ponudom malih, slanih i slatkih zalogajčića znanih i kao finger food, koji se mogu jesti ne samo stojeći, već i u ritmu muzike, samo s prstima ili sa što manje pribora.

Naravno, kako biste i u najvećoj stisci s vremenom i sami sebe poštedjeli dugotrajnog i zamornog boravka u kuhinji, te kako biste i sami imali dovoljno vremena da se odmorite i pripremite za doček (nitko ne voli umornu i nervoznu domaćicu!) za vas smo izabrali finger foodiće koji kao da su stvoreni baš po vašoj mjeri. Vjerovali ili ne, ne samo da se spremaju vrlo brzo i jednostavno (za najviše 30 minuta!), već se redom svi mogu pohvaliti ne samo svojim slasnim okusom, već i svečanim izgledom.

Finger-food klasici koji uvijek prolaze!

Na novogodišnjem buffetu uvijek su dobrodošli finger food klasici koji uvijek pale, te vrlo uspješno mame poglede i razgaljuju nepca rasplesanih i raspjevanih partijanera. Među nezaobilaznim klasicima su zalogaji na štapićima, poput posebno primamljivih mini mesnih štruca na štapiću, te okruglice i loptice svih vrsta među kojima su i ukusne i k tome još i svečane i imenom i bojom, zlatne kuglice od sira. Gostima će se svidjeti i elegantan u čaši serviran aromatični namaz od slanutka, te primjerice slani zalogajčići u obliku kolačića, poput dekorativnih i slasnih slanih cupcakesa s namazom od tune koji na prvi pogled izgledaju kao da su zalutali u krepki dio buffeta.

Delikatesni finger-food zalogajčići koji razgaljuju nepca!

Kako je doček Nove party na kojem su dobrodošle i okusne ekstravagancije, gostima ponudite zalogaje s delikatesnim sastojcima, koji će se u najluđoj noći svidjeti čak i onima koji inače ne vole isprobavati nove okuse. Primjerice, sladokusce će oduševiti norveški kanapei, s tri vrste namaza, od tune, sira i maslaca (sva su tri spremljena za samo 60 min!) s najfinijim sastojcima - kozicama, kavijarem, inćunima, lososom i primjerice kaparama. Zanimljivi, vrlo pikantni, ali i vrlo dekorativni su i zalogajčići na štapićima, slatko slani ražnjići, od finih sireva i slasnog pršuta, te lubenice, koju u zimskoj verziji zamijenite jabukom ili sušenim šljivama. Naravno, kao stvorena za najfinija nepca su i delikatesne salate poput riže s kavijarom ili zanimljive salate s kikirikijem koje vrlo otmjeno i svečano servirajte u staklenim posudicama.

Slatki zalogajčići koji gode nepcima i vraćaju energiju!

Savršenog svečanog finger-food buffeta nema bez raznovrsnih malih, slatkih i izgledom primamljivih slastica, koje se također mogu jesti samo prstima. Kako su i slatki zalogajčići svojevrsni ukrasi svečane trpeze, najidealniji su oni koji se neće rastopiti od uzavrele party atmosfere, već će cijelu noć izgledati lijepo i primamljivo. Među situaciji primjerenim, ukrasnim, ali i slasnim kolačićima su veseli cup cakes, te punjeni muffinsi s okusom vanilije. Naravno, kako slastice imaju i dodatnu vrlo važnu ulogu, onu da vraćaju energiju koja se u najluđoj noći nemilice troši, dobrodošle su i prigodne vrlo učinkovite energetske bombice poput kuglica od suhog voća. K tome, dočeka Nove nema ni bez najsvečanije vrste kolača, torte, i zato finger-food buffet ukrasite i jednostavnim i praktičnim ali ne i manje ukusnim čokoladnim tartom s raspucancima i Dolcela novogodišnjom tortom.

Mmmmljac!

Finger-food za spašavanje od pogleda na prazne pladnjeve!

Kako je moguće da vaše slasne finger-food kreacije nestanu istom brzinom kao što su i nastale ili da se na partyju pojavi nenajavljena ekipa, a kako nema ničeg goreg od pogleda na prazne pladnjeve, budite spremni i za takve situacije, te imajte spremne i sastojke za sos zalogajčiće.

Kako baš nitko ne bi primijetio da ste nestali u kuhinji, odaberite one koji se spremaju strelovitom brzinom, kao što su to primjerice za 15 minuta gotovi, a jako ukusni sos zalogajčići kanapei sa sirom i ajvarom ili krekeri s namazom od šunke za koje je potrebno samo 5 minuta više boravka u kuhinji. Nadalje, rijeko tko će povjerovati kako zbog izgleda tako i zbog okusa da slasni slani profiteroli mogu nastati za samo deset minuta. Kako na feštama svih fešti kakav je doček Nove, rijetko tko broji slatke kalorije, iz predostrožnosti morate računati i na nestašicu slatkog koju riješite brzopotezno, sos nenadmašnim čokolino kuglicama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.