Moj profil

7 prevara na žlicu i vilicu

Jeste li za lažnu sarmu ili lažne čoko kremšnite?  Vjerujte, iako nisu originali, svih 7 kreacija s naše liste naj, naj krepkih i slatkih jestivih lažnjaka raspametit će vaša nepca.  

Jeste li za lažnu sarmu, punjenu papriku, musaku ili bi trenutno i vama i vašim prženim krumpirima dobrodošao lažni tartar? Naravno, ako niste raspoloženi za nešto krepko i konkretno, na našem popisu 7 naj, naj slasnih jestivih prevara na žlicu i vilicu, su i fini slatki lažnjaci, čokoladne kremšnite, elkeri i mađarica. 

Svih 7 kreacija s naše liste naj, naj krepkih i slatkih jestivih lažnjaka raspametit će vaša nepca. 

Ma, birajte što vam je drago, a potom ih obavezno kušajte i redom sve, te se na vlastitom nepcu uvjerite da i jestivi fejkovci itekako mogu biti ukusni i poželjni. 

1. Lažna sarma

Da najbolje sarme nastaju u kuhinjama pravih majstorica zanata, naših baka i mama,  već i vrapci znaju. Stoga ne čudi što iz jedne takve, svekrvine kuhinje potječe i recept za lažnu sarmu koja unatoč tome što se sprema mnogo, mnogo jednostavnije i brže, miriše i prija baš kao i ona prava, pravcata, smotana. 

2. Lažna punjena paprika

Da, da, vjerovali ili ne i punjena paprika može biti lažnjak. I to ne bilo kakav, već mirisan i ukusan, koji k tome tako dobro glumi, da kuhinja u kojoj se sprema u bilo koje godišnje doba miriše na ljeto, baš kao kad se na štednjaku krčka slavni i omiljeni original. 

3. Lažna posna musaka

Iako je malo drugačija i k tome još i posna, lažna musaka je musaka. Kako je kao takva i jako ukusna, zanimljivo je da ima i sto posto šanse da se svidi ne samo vegetarijancima, već i onima koji ni u najgorim snovima ne sanjaju musaku bez njima najvažnijeg sastojka, mesa. 

4. Lažna mađarica

Za mađaricu, jedan od najomiljenijih kolača, jasno je svima treba i iskustva, i truda, i vremena. No, zahvaljujući maloj jestivoj prevari, put od spravljanja kora do zvjezdanih užitaka nije posut trnjem. Štoviše, lažna se mađarica zahvaljujući svojim specifičnim korama, skoro pa doslovno sprema dok kažeš keks. 

5. Lažna čokoladna kremšnita s jagodama

Zaželjeli ste se kremšnita, a zbog ovog ili onog razloga u kuhinji nemate obligatni puding od vanilije. Ma, nasmijte se sudbini i posegnite za receptom za lažne, ali i podjednako ukusne kremšnite te umjesto propisanog jednog, upotrijebite čak dva pudinga, jedan od čokolade i jedan od jagoda.

6. Lažni ekleri

Otmjeni ekleri sve su samo ne mačji kašalj. Poznato je da se spravljaju od najprije kuhanog pa potom i pečenog tijesta, nadijevaju kuhanom kremom pa prelijevaju  čokoladom. Nasreću, postoje i izgledom i okusom slični ljupki lažnjaci koji se i spremaju i nestaju skoro pa svemirskom brzinom.

7. Lažni tartar umak

Ni prženi krumpiri, ni bečki odrezak vam nisu nešto bez tartarskog umaka, a u hladnjaku nemate majoneze? Ne očajavajte! Posegnite za kiselim vrhnjem te ga uz još nekoliko sastojaka pretvorite u savršeni fake tartarski umak koji će se, više smo nego sigurni, udomaćiti na vašim tanjurima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.