Moj profil

A što sa slasticama na pikniku?

Da bi piknik priča bila zaokružena, valja je zasladiti. Škicnite naše ideje i prigrlite ih prilikom sljedećeg izleta u prirodu.

Znate onaj osjećaj kad se fino napapate, malo predahnete „u horizontali”, hipnotizirano se zagledate u plavetnilo neba, zatvorite oči i... ubrzo pomislite kako bi vam baš sad prijalo nešto slatko?

Za slatki izlet u prirodi prigrlite puslice, palačinke i prhke kolačiće.

Da bi piknik priča bila zaokružena, valja ju zasladiti. Škicnite naše ideje i prigrlite ih prilikom sljedećeg izleta u prirodu.

Voće i puslice

Voće je zaista praktično i sigurno rješenje. Za „one koji žele više” ekipu na pikniku možete zadiviti eton mess izvedenicama. Dakle, kod kuće napravite puslice od bjelanjaka (u smjesu možete dodati i kokosovo brašno za dodatnu hrskavost). Puslice spremite u vrećicu i nema veze ako se izlome u transportu, dapače, to je u ovom slučaju još bolje.

Ponesite plastične šalice, a na samom pikniku dovršite desert. U čašicu stavite red izlomljenih puslica, zatim red komadića voća (jagode, breskve, ananas, banana, bobičasto voće) i tako ponovite do ruba.



Pokušajte ipak izbjeći kremaste i mliječne proizvode u ovoj piknik-inačici ili koristite šlag u spreju koji podnosi temperaturu do 24 °C. Njega možete ponijeti u termos-torbici kako bi bio na što nižoj temperaturi.

Palačinke. I Lino lada.

Trebamo li objašnjavati ovu slast? Teglica Lino lade, hrpa palačinkica dobro zamotanih u aluminijsku foliju i žlica ili nož za mazanje lako će se smjestiti u vašu košaru za piknik. Ubrzo zamusana usta velikih i malih bit će sretna i zahvalna. Mljac mljac... tek sad nas vuče na kratki spavanac u hladu.

Miss prhkosti

Toplije temperature i transport dobro će podnijeti prhke pite od jabuka, rabarbare ili one sa rogačem. Takve slastice pridonijet će rustikalnoj atmosferi i sveopćem veselju.

Praktične su za konzumaciju jer se mogu jesti rukama, nije nužan ni tanjurić ni pribor za jelo. Baš kao i spomenute puslice, možete ih napraviti i dan prije, kako biste na dan piknika imali manje posla s pripremom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.