Moj profil

Bezglutenski raj za ljubitelje slatkoga

Zdraviji deserti nikada nisu na odmet pa smo ovom prilikom najbolje izdvojili za vas. Većinu slastica pripremit ćete bez previše muke i zato još više guštati u njima.

Trendovi u prehrani se mijenjaju, a u posljednje se vrijeme pojedinci sve češće odlučuju za alternativne prahrambene navike. To podrazumijeva vegansku prehranu ili bezglutensku prehranu čiji će zagovornici uživati u nastavku teksta. Bilo da ste itolerantni na gluten ili samo birate zdravije slastice, uživat ćete u receptima iz nastavka teksta.

To što ne jedete gluten ne znači da ne možete uživati u slasticama! Nebrojeno je načina za zadovoljiti ukusne pupoljke slatkim.

U slučaju intolerancije na gluten pojedinac mora izbjegavati brašna poput pšeničnog, zobenog ječmenog i pirovog. Neka od bezglutenskih brašna su rižino, heljdino, proseno, kukuruzno, kvinojino. Brašna od orašastih plodova također su primjer bezglutenskih varijanti.

O okusima se ne raspravlja

Započet ćemo s hit receptom u kojem mogu uživati oni itolerantni na gluten i oni koji ne jedu namirnice životinjskog porijekla. Bademi i kokosovo mlijeko  predivno će se složiti u fini biskvit, a šlagu na tortu dodat ćemo i borovnice. Ovaj je desert osim što je zdrav i vrlo lagan pa ćete ga smazati kad kažete „torta“. Na tragu badema otkrili smo i recept za omiljene bezglutenske browniese  koji nikad ne izlaze iz mode. Jednostavnom pripremom i malim brojem namirnica ovaj će desert biti omiljen ovoga vikenda.

Još jedan sjajan odabir za kojeg će se trud isplatiti. Ako ste se zaželjeli lješnjaka ili bijele čokolade ovo je idealna slastica za vas. Izvana prekrivena komadićima lješnjaka, ova  torta u sebi sadrži pravo bogatstvo okusa. Ne sadrži brašno što je čini bezglutenskom, ali zato skriva okuse bijele čokolade i laganu kremu s Dolcela Gussnelom. Blagdanska ili ne, razveselit će sve koji je kušaju.

Spominjući torte ne bi bilo pošteno ne spomenuti Cappuccino tortu bez glutena  Kombinacija kave i mascarpone sira postat će vam omiljena! Osim toga izgleda odlično uz svoj tamni biskvit i bijelu kremu. Poslužite drugačiji desert koji će svakako najbolje odgovarati upravo uz – šalicu cappuccina.

Za najmlađe i one koji se tako osjećaju

Najjednostavniji i najbrži desert zasigurno su palačinke. Još su brže uz već gotovu bezglutensku smjesu. Kako biste razveselili mališane i to u tren oka, okrenite se kreativnosti i od palačinka, voća i Lino Lade napravite predmete i likove koje vaša djeca vole. Bez brige, ni Lino Lada ne sadrži gluten. Isprobajte i palačinke s bananom i kokosom. U ovome receptu nećete koristiti smjesu već kokosovo brašno i još tek nekoliko sastojaka poput jaja, banana i kakao praha, a kojima će se na kraju pridružiti najdraža Lino Lada kokos. Za dekoriranje iskoristite svježe kriške banane ili komadiće čokolade.

Ako ste ove godine zamislili na blagdanskom stolu malo drugačiji kolač, upravo će ovaj kolač bez glutena i jaja biti dobra zamisao. Ovaj recept temelji se na heljdinom i rižinom brašnu što po želji i potrebi možete i mijenjati. Kolač će biti fino sladak jer sadrži med od bagrema i džem od jagode, lijepa prilika za iskoristiti zimnicu. Kravlje mlijeko možete zamijeniti rižinim ili nekim drugim biljnim mlijekom kako biste dobili finu i laganu varijantu veganskog deserta.

Ljubitelji koktela, počujte

Mojito torta bez glutena  oduševit će fanove ovog koktela! Rum, menta i limun osvježit će vas kao nijedan desert dosad. Priprema je jednostavna, a okus lagan. Ovo će biti idealna slastica za novogodišnji party! Ostale recepte iz svojih knjižica ili našeg portala možete učiniti bezglutenskima tako da umjesto brašna iz originalnog recepta odaberete jedno iz bezglutenskih varijanti. Neki uobičajeni sastojci iz recepata, na primjer kvasac, također u trgovinama možete pronaći u prilagođenim verzijama.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.