Moj profil

Blagdanski deserti: 8 recepata koje sigurno još niste isprobali

Ugodno okruženje, topla domaća atmosfera i slastica koja miriše na zimu i već smo mislima zakoračili u blagdane.

Za stvoriti blagdansku čaroliju dovoljno je samo malo mašte. Jedna od namirnica koja miriše na zimu je kuhano vino koje u sebi sadrži mirisne arome poput klinčića i cimeta. Iako nije uobičajeno u slasticama, kuhano vino u kombinaciji  s čokoladnim biskvitom i ganacheom apsolutni je favorit. Isprobajte Tortu s kuhanim vinom koja će vas lansirati u blagdansko raspoloženje.

Ovako dobro raspoloženi možete se odvažiti za pripremu Torte s bademima i dunjama. Nije neobično vidjeti dunju u zimskim mjesecima izloženu u vitrini ili na ormaru, ali u ovoj torti njezina je glavna uloga obogatiti ovu tortu. S aromom cimeta i ukrašena bademima odiše zimskom elegancijom.

Prhko tijesto i čokoladna krema s višnjama izbor su s kojim igrate na sigurno. Za dodatni kick kremi dodajte malo ruma, provjereno idealno će se uklopiti. Kao šećer na kraju dolazi savršen spoj slatkog šauma s čokoladom i višnjama. Ne pretjerujemo kada kažemo da je kombinacija ovih okusa rapsodija.

Možete li vjerovati da u manje od pola sata možete pripremiti desert koji će oduševiti djecu i odrasle. Parfe kupole s Lino Ladom pravi su zgoditak na blagdanskom stolu, prije svega za ukućane, jer upitno je hoće li za goste ostati koja od ovih slatkih parfe kupolica. Osim toga, preveliki je izazov dočekati da omekšaju na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

Rum kuglice toliko su jednostavne za izvedbu da će i početnici zabilježiti uspjeh. Možete se usput i dobro zabaviti ukoliko uključite i najmlađe, jer je potrebno sve sastojke izmiješati i oblikovati, a rezultat je – mljac

Tražeći osvježavajući, a jednostavan i kremast kolač, otkrili smo cheesecake kocke s mirisnim posipom od cimeta i savršenim omjerom slatkog i kiselkastog okusa. Želite li izaći izvan kalupa torte,  kvadratni kalup već je iskorak iz klasike.  

Gingerbread čovječuljak često se pojavljuje u filmovima, slikovnicama i bajkama, a naročito u vrijeme božićnih blagdana. Ovaj „mali muž“ ima svoju zanimljivu kulinarsku prošlost, a poznat je još iz razdoblja Elizabete I.  Slažemo se da je kao keksić ukusan i dekorativan.

Aromatičnim talijanskim slasticama teško je odoljeti u bilo koje doba dana ili godine. Poznati kolač, odnosno kruh panettone, porijeklom je iz Milana, a udomaćen diljem svijeta. Isprobali smo ga s čokoladom, jer zašto ne – čokolada može u sve!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.