Moj profil

Brze i žestoke

Sa 6. cool-okupljanja u Koprivnici.

Na ovogodišnje druženje u Koprivnicu ponovno krećem s mojom „uhodanom“ ekipom – unuci D i H i kćerka koja je u odnosu na prošlogodišnje druženje promijenila status, pa sada ide kao članica Coolinarike, a ne kao moja pratnja.

Vrlo dobro smo se pripremile za putovanje – nema više iznenađenja u vidu pogrešnog skretanja, lutanja i kašnjenja na susret. Ovaj puta NE – sve je prošlo u najboljem redu, a stigle smo čak među prvima.

 Na ulazu u restoran, kao i uvijek, organizatori su nam zaželjeli dobrodošlicu.Pristižu i ostali članovi s pratnjama, pa odjednom nastaje gužva – pozdravi i zagrljaji, sreća zbog ponovnog susreta sa dragim cool-prijateljicama i prijateljima –  razdragani osmjesi krase nam lica, a riječi ne zastaju, teme se samo redaju – nema im kraja. Ovakvi cool-susreti jedinstvena su nam prilika da se družimo s većim brojem prijateljica na jednom mjestu, pa se razmjenjuju pokloni ili kreće robna razmjena. Hahaha – ove sam godine „užicala“ jari grah i krumpir kiflaš – naravno, od moja drage prijateljice -

i ne samo to – ostatak „užicanog“ stiže poštom.

 Uz brbljanje i još brbljanja, smještamo se na terasu. Vrijeme nije sunčano, ali je ugodno, nema kiše, a to nam je najvažnije.

Počinje i službeni dio susreta – pozdravi dobrodošlice organizatora i uredništva Coolinarike,

pa odmah na „posao“. Započinje kuharski duel. Odabrane su dvije ekipe – u jednoj Macapapučarica i Arašić

 u drugoj Izka i Letizia1964 s zadatkom napuniti pileći file smjesom i ispeći u zadanom vremenu.

 Nema se vremena za gledanje – započinje Olimpijada. Prijavila sam se i evo me na spisku između devet natjecateljica. Tko će s kime biti u ekipi pokušavamo se dogovoriti, a da pri tome nemamo pojima što se od nas traži – što ćemo raditi. Voditeljica svih današnjih aktivnosti, Ivana, ne dopušta nam samobiranje ekipe,  a ne – ona nas posložila po sistemu prva-druga, prva-druga, prva-druga...U ekipi sam prvih – 58jaka, Luckyseven, Dada01 i Taratasa. „Brzo izaberite ime za ekipu“ kaže Ivana – „BRZE“ vikne 58jaka i svi se složimo.

Naše „protivnice“ bile su „PUŽIĆI“ u sastavu Sephia, Vesnari, AnnaS, Pinklec i Herbaxxx.

Dobile smo vrlo precizne upute od kuhara profesionalca Zlatka što nam je zadatak koji nam se ne čini nimalo težak – narezati pileći file na kockice i staviti u marinadu od piva da kratko odstoji, narezati povrće na kockice i od svih sastojaka napraviti ražnjiće. Imamo na stolu kuharov uzorak.

Prionule smo poslu vrlo ozbiljno – dogovarale se kako šta narezati, podijelile posao i čekale da se meso marinira. Posljednje upute kuhara – svaka treba napraviti po jedan raznjić koji će izgledom i težinom biti što sličniji „originalu“ i sve u što kraćem vremenu. E, baš i neće zadatak biti tako lagan kao što smo pretpostavljale.

„Postrojene“ jedna iza druge pored stola čekamo znak za početak našeg kuharskog duela. Nije se čuo pucanj iz pištolja kao za početak utrke, ali su ipak ruke drhtale, srca brže zakucala. Publika je navijala, ražnjići su se izrađivali i stavljali na tanjur. Posljednja sam u redu iz ekipe, pa su na mene vršili najveći pritisak 😉– čula sam samo „brže, brže“ – kud brže, ❓to je najbrže što mogu – ne mogu svoje skrivene čari primjeniti ovdje pred ovolikom publikom🤬, a nema niti smisla zbog protivnica. Ah, koji TV dvoboji – koji 321 kuhaj emisija – ovo je pravi kulinarski dvoboj bio – uz navijače, moj ražnjić je gotov i prve smo završile. Koje olakšanje osjećam – da li je netko sumnjao u našu brzinu? Ma, neeeeeee – već nam je samo ime ekipe pomoglo da prve završimo. 

Najzanimljiviji dio tek dolazi – za vizualni dojam kuhar kaže „li-la“  i počinje s vaganjem – jedan ražnjih „Pužića“ jedan ražnjić ekipe „Brzih“ – a "ručni semafor" 👍na kraju pokazuje 4:1 za „Brze“, plus što smo prve završile. "Pužićima" čestitke na sudjelovanju - zna se kakvi su pužići😍🤗- mi smo bile brze i žestoke😀to nam nitko ne može osporiti.

Dobro smo se zabavile, lijepo igrale, imale smo divnu navijačku publiku, a i nagrade su iznad očekivanja – svaka iz naše ekipe dobila je paket u kojem se nalazio mikser.

Predivno i jako korisno.

Nakon ove „naporne“ Olimpijade, odlični kuhari pripremili su nam predivan ručak – roštilj, kotlovinu, fiš od šarana, fiš od iskoštenog soma uz razne priloge: kuhano povće, zapečeni grah, palentu, prženi krumpir – pa još raznih salata – nije bilo nikakvih zamjerki na ponuđeni meni,a kuharima sve pohvale😋.

Uspjela sam kušati jedan ražnjić što smo ga same napravile (možda baš moj😀) - meso iz marinade od pive savršenog je okusa. Pošto je Podravkina "putna" vrećica prepuna novih proizvoda između ostalog i spomenuta marinada je u njoj, što me posebno veseli. Bit će isprobavanja!

Nakon jela obavezno „milenijsko“ fotografiranje i nastavak natjecanja. Za kraj je ostalo još natjecanje za najbolju slasticu. Na stol se izlažu slastice spremne za ocjenjivanje. I komadić moje crvene pite našao se na stolu i čeka ocjenu. Znam da neću dobiti peticu za vizualni dojam, ne očekujem peticu niti za najbolji okus, ali to je sve dio igre u kojoj je lijepo i uzbudljivo učestvovati.

Za najbolji izgled/vizualni dojama nagradu je dobila Lilly-cool, za najbolji okus Linda, a posebnom nagradom za inovativnost nagrađena je BlackCherryFoodbonboni od cvjetova bazge i papra

– bravo za Tamaru i njene bonbone.

U dobrom društvu i vrijeme brzo prolazi – druženju je kraj, pa opet pozdravi, zagljaji ... i vidimo se uskoro.

Svaki susret nosi neka nova poznanstva, prijateljstva. Izuzetno mi je drago da sam na ovom susretu upoznala Lenuzg. Posebo draga, simpatična i nadasve interesantna osoba.

Odlazimo iz Koprivnice pune dojmova, pa uz prepričavanje dogodovština, smijeh i priču, vraćamo se u Rijeku srca punih osjećaja što smo barem na nekoliko sati imale priliku biti uz drage nam osobe i da smo ugodno provele zajedničke trenutke.   

Kada će nam se pružiti prilika za jedan novi cool-susret? Tko bi ga znao – ako ništa prije – pozdrav do slijedeće godine na istome mjestu i 7. cool-okupljanju.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.